Social

Se dau subvenţii pentru organizaţiile care au grijă de nevoiaşi

Sorin Tudose
14 nov 2012 1325 vizualizări
Centrele de zi deţinute de organizaţiile nonguvernamentale şi nu numai pot primi finanţări de la bugetul de stat. Caştigătorii proiectelor vor fi anunţaţi în luna decembrie

Centrele de zi şi rezidenţiale care au nevoie de investiţii şi reparaţii capitale pot depune în perioada 19-22 noiembrie cerere de finanţare la sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS).  Reprezentanţii instituţiei aduc în atenţia opiniei publice faptul că s-a aprobat metodologia de înregistrare şi evaluare a solicitărilor de finanţare a unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru aceste centre, precum şi de decontare a finanţării de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. “Vă aducem la cunoştinţă că în temeiul Hotărarii Guvernului nr. 973 din 3 octombrie 2012 privind aprobarea procedurii de acordare a sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale, a fost emis Ordinul MMFPS nr. 2765 din 5 noiembrie 2012 privind aprobarea metodologiei de înregistrare şi evaluare a solicitărilor de finanţare a unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale, precum şi de decontare a finanţării”, informează biroul de presă al instituţiei.

În perioada 23 noiembrie – 3 decembrie  AJPIS Vrancea va analiza documentaţiile depuse şi va evalua pe teren furnizorii. Pe 4 decembrie Autoritatea centrală va centraliza toate propunerile agenţiilor judeţene pentru ca pe 5 decembrie situaţia cererilor de finanţare acceptate la nivel judeţean să fie trimise către minister. Dacă solicitările de finanţare nu depăşesc bugetul alocat, pe 10 decembrie 2012 se va emite ordinul ministrului cu proiectele acceptate la finanţare, iar în cazul în care solicitările de finanţare depăşesc bugetul alocat atunci ordinul va fi emis cu cateva zile întarziere, timp în care se vor selecta dosarele trimise. Sumele solicitate MMFPS pentru finanţarea lucrărilor de investiţii şi/sau, după caz, a dotărilor se exprimă în lei şi nu pot depăşi o serie de valori. Principala valoare ce trebuie respectată este interdicţia de a depăşi 454 euro/mp în cazul construcţiilor noi şi extinderi. Printre cei ce ar putea primi finanţare se numără organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile şi fundaţiile, dar şi unităţile socio-medicale care oferă servicii sociale integrate. De reţinut că Ordinul se referă şi la finanţări pentru amenajări, modernizări, precum şi dotări. Modelul cererii de solicitare a finanţării se găseşte pe pagina web a AJPIS Vrancea la www.vrancea.prestatiisociale.ro (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.