Social

VIDEO!!! "Ai în plus o carte, dă-o mai departe": Spectacol caritabil la Focşani

Aurelian Ivan
30 apr 2012 2209 vizualizări
Consilierul de stat al fostului prim-ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass, a venit la Focşani cu un spectacol caritabil pentru a strînge cărţi pentru grădiniţele din ţară

 Focşaniul este al nouălea oraş în care spectacolul caritabil „Tiribam Tiribum: Ai în plus o carte – dă-o mai departe ” s-a jucat. Aproape 100 de copii şi părinţi au rîs şi au cîntat alături de trupa de teatru pentru copii de la Bucureşti. Ideea spectacolului este de a-i învăţa pe copii să fie mai generoşi. Prin gestul lor de aduce nişte cărţi care le prisosesc, copii de la multe grădiniţe din fiecare oraş unde se joacă spectacolul, care nu au acces la atît de multe cărţi, se vor putea bucura de ele. Tot ce se va aduna în cadrul spectacolului va merge către aceste grădiniţe. Piesa de teatru se adresează copiilor cu vîrsta de pînă la zece ani, iar intrarea este gratuită. La Focşani evenimentul caritabil a avut loc ieri, în sala mare a Hotelului "Fashion Center". Senatorul PDL Sorina Plăcintă a oferit gratuit încăperea pentru ca acest eveniment să aibă loc. "Am lansat o campanie la nivel naţional «Ai în plus o carte, dă-o mai departe». Totul este croit în jurul unui spectacol pe care l-am numit «Tiribam Triribum». Este dedicat copiiilor între 2 şi 10 ani. Cartea pe care o aduc gratuit copiii la acest spectacol va ajunge la copiii care nu au şansa să pună mîna pe o carte. În spectacol învaţă să spună «iartă-mă, te iubesc», să se bucure de muzică, de zîna bună şi zîna rea. Realitatea este că am o fetiţă de un an şi nouă luni cu care am ajuns la acest spectacol în Bucureşti şi am înţeles cîtă bucurie poţi să aduci unui copil cu acest gen de spectacol. Din păcate, în Romania, în afară de Capitală, nu a existat un astfel de spectacol în ultimele două decenii.

În fiecare judeţ am avut sprijinul unor partenere foarte serioase - Organizaţia de femei a PDL care ni s-a alăturat şi care se ocupă de infrastructura locală de organizarea evenimentului. Fără partenerii din fiecare judeţ nu am fi putut face acest lucru", ne-a declarat Andreea Paul Vass, prim-vicepreşedintele Organizaţiei de femei a PDL. Cărţile strînse cu ocazia acestui eveniment caritabil vor fi dăruite grădiniţelor din Focşani pentru a face minibiblioteci pentru copii. (Aurelian IVAN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copiii au căutat să se apropie de zîna cea bună


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.