Social

Ambulanţe SMURD pentru Panciu şi Vidra

Aurelian Ivan
6 apr 2012 1418 vizualizări
De aseară, de la ora 19:00, serviciile de ambulanţă SMURD din Panciu şi Vidra au devenit operaţionale

Cele două ambulanţe SMURD de tip B2 care vor deservi localităţile Panciu şi Vidra au fost prezentate ieri în faţa autorităţilor judeţene. La eveniment a fost prezent prefectul judeţului Sorin Hornea şi mai mulţi şefi de instituţii deconcentrate. A fost aşteptat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, dar şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Marcel Sorin Lucaciu, însă din motive necunoscute cele două "VIP"-uri de la Bucureşti nu au mai sosit în judeţ. După tăierea panglicii inaugurale, ambulanţele au fost prezentate cu dotarea pe care o au. Valoarea la care poate ajunge una din aceste maşini de intervenţie în caz de nevoie este de aproape 300.000 lei şi are în dotare defibrilator, aspirator electric, saltea pentru imobilizarea coloanei, trusă pentru arsuri, sistem pentru încălzirea perfuziilor pe timp de iarnă şi un kit pentru replantare de membre amputate. Echipajele care vor interveni cu aceste ambulanţe sînt formate de trei paramedici care vor lucra în ture. Cele două maşini de prim-ajutor vor funcţiona în cadrul Staţiilor de Pompieri din localităţile Vidra şi Panciu. De aseară, de la ora 19:00, cele două ambulanţe se deplasează pe teren la solicitările pacienţilor. Ele sînt anunţate să intervină prin apelul de urgenţă 112. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.