Social

Info - Educaţie: Proiect umanitar: Fă un bătrân fericit

Silvia Vrînceanu Nichita
5 apr 2012 1357 vizualizări
În cadrul saptamînii “Şcoala altfel" elevii clasei a VIII-a B de la Liceul Teoretic “D. Zamfirescu” Odobesti au fost sensibilizaţi la suferinţele semenilor lor şi au ajutat două familii necăjite din catunul Beciu-comuna Vîrtescoiu.

24 de elevi s-au implicat în proiectul umanitar - ”Să fim alături de semenii noştri - Fă un bătrân fericit”, care a fost pregătit în două săptămâni. Dirigintele elevilor, prof. Tarciniu Vasile, a dorit să dezvolte la copii dorinţa de a-i ajuta pe cei nevoiaşi. “Au fost ajutati cu pachete cu alimente, îmbrăcăminte, pături, lenjerii şi alte produse. Elevii au stat de vorba cu ei si le-au ascultat povestile de viaţă. Batrînii au fost bucuroşi că alte persoane se gîndesc la ei şi le dau un mic ajutor caritabil.  A fost o experienta deosebită pentru elevii voluntari. Satisfactia a fost mare la sfîrsit cînd am putut vedea lacrimi de bucurie, cuvinte de multumire şi un zîmbet placut pe feţele triste ale celor pe care i-am vizitat”, ne-a spus prof. Tarciniu, care a ţinut să mulţumească pentru implicare şi voluntarului Mircea Rond, preşedintele Comunităţii evreieştri. (S. V.)

Concurs regional de creaţie „Mirabila sămînţă”

Casa de Cultură a Sindicatelor „L. Bălănuţă” a găzduit vernisarea expoziţiei din cadrul Concursului regional de creaţie „Mirabila sămînţă”, coordonat de Şcoala „Nicolae Iorga” Focşani şi C.S.E.I. „Elena Doamna”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar. Tema celei de-a V-a ediţii a fost generoasă: „Minunile naturii”, punînd la încercare imaginaţia copiilor în folosirea seminţelor pentru a crea artă. Manifestarea a debutat cu un moment de reculegere în memoria iniţiatorului proiectului, d-l înv. Stoican Dragomir, care s-a stins recent din viaţă. Artistul plastic Gheorghe Zaiţ a încurajat folosirea tehnicii colajului, care dezvoltă creativitatea copiilor. Au luat cuvîntul directoarea Ioana Sîrbu, bibliotecara Adriana Măciucă şi profesoara Mihalcea Crina, de la CESI. Din juriul concursului au făcut parte: prof. Lefter Aurora, prof. Niţu Liliana şi prof. Lefter George – director educativ la CSEI, care a susţinut că „Mirabila sămânţă” este unul dintre cele mai populare concursuri de profil. Organizatorii au promis că ediţia viitoar va fi una cu răsunet naţional. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.