Social

Vasile Găină îşi va dormi somnul de veci în cimitirul din Adjud

Dan Chiriac
7 feb 2012 2574 vizualizări
Colegii lui Vasile Găină au plecat cu trenul la înmormîntare

Ieri la prînz, la Adjudu-Vechi, a avut loc înmormîntarea comisarului şef Vasile Găină, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Focşani şi unul dintre cei mai experimentaţi ofiţeri de judiciar. Dimineaţă, mai mulţi poliţişti de la IPJ Vrancea au decis să plece la Adjud cu un tren rapid, dat fiind că drumurile sînt în continuare blocate. „Cei mai mulţi dintre cei care au dorit să participe la înmormîntare au ales să meargă cu trenul. Cu maşina era foarte riscant, mai ales că a început şi viscolul şi drumul se poate închide oricînd”, ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, de la Poliţia vrînceană. Vasile Găină a murit sîmbătă dimineaţa la locuinţa sa din comuna Goleşti în urma unui atac vascular cerebral. Luni după-amiază, un camion al Jandarmeriei a transportat sicriul de la Goleşti la Adjudu-Vechi, acolo unde locuiesc părinţii poliţistului. Ieri dimineaţă, cortegiul funerar a plecat de la casa părintească spre cimitirul din Adjud. Cîteva sute de persoane au ţinut să-i aducă un ultim omagiu poliţistului, în ciuda frigului pătrunzător. Cortegiul funerar s-a oprit la biserică, unde a avut loc slujba de înmormîntare. Printre cei care au luat parte la slujba oficiată de mai mulţi preoţi s-au aflat şi şefii poliţiei vrîncene. De altfel, comisarul şef Gicu Avasiloaie, şeful de la poliţia municipiului Focşani, şi adjunctul său Gheorghe Negoiţescu, au fost alături de familia îndoliată încă de sîmbătă, atunci cînd comisarul şef Găină a fost găsit fără viaţă în locuinţa din Goleşti. Colegii lui Vasile Găină i-au adus acestuia un ultim omagiu, iar ofiţerul a fost înmormîntat cu onoruri militare. La coborîrea în groapă a sicriului, au fost trase trei salve de foc. Despărţirea de unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti nu a fost deloc uşoară. Poliţiştii şi-au adus aminte şi de alţi colegi care au plecat prea repede dintre noi: Daniela Manea, Silviu Dediu sau Adina Vizitiu. Mesajele de condoleanţe pentru ofiţer au curs şi pe site-ul Ziarului de Vrancea. După ce a fost numit „Ultimul Mohican”, Găină a fost comparat cu unul dintre marii domnitori romani. „Cel mai bun prieten! Vasile Gaină#Ştefan Cel Mare al Poliţiei Romane! Cine nu l-a cunoscut, nu-şi poate imagina că există asemenea oameni! Cel mai bun poliţist pe care l-a avut Vrancea!”, a scris unul dintre apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
tony, acum 4457 zile, 13 ore, 1 minut, 43 secunde
sal ierte dumnezeu cand o spune tot cea facut rau pe acest pamant cati oameni sufera din cauza acestui om ..........
iubi, acum 4460 zile, 13 ore, 18 minute, 25 secunde
Dumnezeu sa-l ierte !!
, acum 4460 zile, 16 ore, 57 minute, 53 secunde
Rusine voua care cenzurati comentariile critice la adresa unui infractor in uniforma de militian!! Acesta este comportamentul vostru cotidian.Asa e viata voastra murdara ca a lui gaina.Exact ca pe citeste integral
ionut, acum 4460 zile, 18 ore, 32 minute, 47 secunde
Odihneste-te in pace domnule Gaina ! pacat,era inca tinar
rbk, acum 4460 zile, 20 ore, 25 minute, 42 secunde
Dumnezeu sa-l ierte !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.