Social

Pensionarii au ajuns milogi la CAR

Daniel Garleanu
23 aug 2010 1887 vizualizări
Numarul de pensionari care cer un imprumut de la Casa de Ajutor Reciproc a sporit cu 20% u media imprumuturilor este 1.500 de lei

Scaderea veniturilor in rindul pensionarilor ii duce pe batrini cu gindul din ce in ce mai mult la imprumuturi. Cum bancile incearca chiar si pe timp de criza sa scoata un profit cit mai mare din acordarea imprumuturilor banesti, pensionarii se orienteaza catre surse mai prietenoase financiar. Astfel, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) "Milcov" are din ce in ce mai multe solicitari de imprumuturi, iar cele mai multe dintre acestea sint pentru medicamente si plata facturilor restante. Presedintele CARP, Sandu Ploscaru, sustine ca rata imprumuturilor a crescut fata de anul trecut cu 20%, iar numarul de membri a sporit numai in prima jumatate a acestui an cu 120 de pensionari. Pentru ca batrinii sa nu mai faca un drum pina in Focsani, conducerea CARP a mai infiintat o filiala in localitatea Soveja, a carui presedinte este Constantin Macarie. In prezent CARP "Milcov" detine un sediu in Focsani si doua filiale, la Gugesti si la Soveja. "Am mai infiintat o filiala la Soveja. Pensionarii se imprumuta pentru ca nu mai au bani sa isi achite medicamentele si acopera diferenta cu banii de la Casa. Perioada inscrierii nepotilor la scoli sau gradinite este aglomerata pentru ca pensionarii vor sa le cumpere rechizite, vor sa le faca un cadou si se mai imprumuta. Cel mai greu le este primavara cind ajung facturile din timpul iernii la scadenta trebuie sa acopere facturile de caldura", ne-a spus Sandu Ploscaru, presedintele CARP. Media sumei pe care o cer pensionarii de la Casa este de 1.500 de lei, iar in prezent numarul de membri se ridica la 2.000 de persoane. Batrinii inscrisi in baza de date a CARP au pensii ce variaza intre 350 de lei si 700 de lei. "In general pesnionarii sint disciplinati la plata. Daca avem 10 cazuri de rau platnici", a mai spus Sandu Ploscaru. CARP poate oferi imprumuturi pe loc de 500 de lei, ajungind pina la 4.000 de lei cu unu sau doi giranti. Doar pensionarii pot deveni membrii si pentru a obtine aceasta calitate au nevoie de buletin, cupon de pensii si cererea tip pe care o pot gasi la institutie. Numai dupa trei luni de cotizare pot face cerere pentru imprumuturi, dar nu mai mult de 4.000 de lei. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.