Social

Program de alfabetizare pentru elevii rromi

Iulia Crețu
13 oct 2005 1375 vizualizări
In dorinta de a-i readuce pe bancile scolii pe prichindeii rromi, la doua unitati scolare din judet, unde etnia rroma este in numar mai mare, s-a initiat un program de alfabetizare si recuperare scolara cu frecventa redusa.

Astfel, la Scoala cu clasele I-IV Cornetu, din Slobozia Bradului si la Scoala nr.1 Marasesti, peste 90 de elevi au intrat in acest proiect de alfabetizare. Scopul acestor cursuri cu frecventa redusa este acela de a oferi la sfirsitul ciclului de VIII clase o diploma care sa ateste faptul ca elevii au parcurs invatamintul gimnazial. "Programul de recuperare scolara cu frecventa redusa se adreseaza celor analfabeti, dar si celor care nu au finalizat scoala primara sau gimnaziul. In cadrul acestui program au fost inscrisi 46 de elevi rromi de la Scoala cu clasele I- IV Cornetu, din Slobozia Bradului si alti 45 de elevi, si romani si rromi la Scoala nr.1 Marasesti. Dintre cei 45 din urma, 17 sint inscrisi in clasele I-IV si 28 in clasele a VII-a si a VIII-a. Acestia se alfabetizeaza sau primesc o diploma de 8 clase", a spus Maria Zgabirdici, purtatorul de cuvint al ISJ Vrancea. La scoala din Marasesti cursurile pentru clasele VII-VIII se desfasoara la sfirsit de saptamina, iar cele pentru clasele V-VI in timpul saptaminii, in functie de orarul profesorilor. "Pentru clasele primare este un program de alfabetizare, iar pentru clasele VII-VIII este un program de recuperare scolara. Elevii au un numar fix de ore si se tin de cursuri. Anul trecut, unii absolventi de clasa a VIII-a chiar au dat mai departe. Cursurile sint predate de profesorii nostri, care, pe linga activitatea normala, tin si aceste ore. Simbata va debuta anul scolar si pentru ei", ne-a spus Nicoleta Rusu, directoarea Scolii nr.1 din Marasesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.