Social

Laminoristii sint disperati ca primesc doar somaj

Daniel Garleanu
1 feb 2010 857 vizualizări
Fostii muncitori de la Laminorul ar fi dispusi sa se intoarca la munca fara a se mai judeca pentru cele trei salarii

Lucratorii de la filiala Focsani a SC Laminate SA Bucuresti au aflat in urma cu citeva zile ca au cistigat procesul pe fond impotriva angajatorului. Procesul, pentru care au semnat mai bine de 260 de persoane, a fost pornit la initiativa sindicatului. Laminoristii au cerut in instanta respectarea contractului colectiv de munca in care este prevazut ca in cazul in care angajatorul falimenteaza este obligat sa platesca trei salarii compensatorii angajatilor. Procesul este la prima solutie, iar pina la o hotarire definitiva si irevocabila trebuie sa mai treaca prin recurs si apel. "Am prezentat colegilor comunicarea de la tribunal pe care am primit-o pe 26 ianuarie prin care am fost instiintati ca am cistigat procesul pentru drepturile neacordate. Asteptam inca 10 zile sa vedem daca vor face recurs sau nu", ne-a spus liderul de sindicat de la Laminorul Focsani, Stan Codrescu. El este convins ca fostul angajator este dispus sa treaca prin recurs si apel pentru a mai intirzia ziua platii. "Ne asteptam sa faca recurs, este dreptul lor", a adaugat Codrescu. In tot acest timp, oamenii care au lucrat ani buni in fosta fabrica se multumesc sa incaseze indemnizatia de somaj. Muncitorii ar fi dispusi sa se intoarca la munca oricind. "Oamenii sint disperati. Cine nu ar fi disperat sa stea in somajul acela de 500 si ceva de lei. Lumea ar fi dispusa sa se intoarca la munca si miine", spune Stan Codrescu. De asemenea, acesta sustine ca infiintarea unei otelarii electrice pe locul fostei fabrici nu ar avea un impact negativ asupra orasului. "Din studiul de impact se vede ca valorile sint in limitele admise. Singura valoare mai ridicata este cea de poluare fonica", spune Codrescu. Procesul fostilor angajati de la Laminorul nu ar trebui sa se intinda pe o perioada mare in conditiile in care intra in categoria conflictelor de munca, care se judeca in regim de urgenta. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.