Social

Liber la zahar si faina europeana!

Doina Ganea
19 dec 2009 1075 vizualizări
Persoanele cu venituri mici sint asteptate sa-si ridice ajutoarele

In depozitele Primariei Focsani zac inca neutilizate ajutoarele de hrana primite de la Uniunea Europeana. Este vorba de 20 tone de faina si 10 tone de zahar care isi asteapta beneficiarii. Problema este ca, fiind sfirsit de an, cantitatea ramasa nedistribuita trebuie sa fie din nou transferata in depozitele Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) din cele ale Primariei, ceea ce, in opina edililor, presupune munca si cheltuieli suplimentare. "Am facut o verificare recenta si am constatat ca unele persoane de pe listele pe care noi le avem sint plecate din oras, altele nu mai beneficiaza. Motiv pentru care mai facem odata un apel catre persoanele indreptatite sa vina sa-si ridice zaharul si faina. E pacat sa nu le ia fiindca e vorba de 15 kg de faina si 4 kg de zahar. E o cantitate de alimente care in perioada sarbatorilor poate fi necesara", a spus primarul Decebal Bacinschi. Primaria poate sa dea aceste ajutoare doar persoanelor aflate in situatii limita. Potrivit oficialilor, cele mai multe probleme sint cu persoanele aflate sau abia intrate in somaj care inca n-au venit sa-si ridice aceste alimente. "Noi nu avem evidenta acestor persoane si stam cu depozitele pline. La finele anului trecut am avut munca de pe lume. Am propus sa se faca o inventariere a alimentelor si sa ramina in continuare la noi in depozite, ca sa nu le mai transferam la APIA, dar nu ni s-a permis. A trebuit sa le ducem acolo, ca la inceputul anului sa le luam inapoi. Poate ca anul acesta o sa facem un proces de custodie si sa nu mai muncim atita", a declarat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.