Social

Ziua internationala a persoanelor cu handicap, serbata si in Vrancea

Mihaela Beșleagă
3 dec 2009 1097 vizualizări
DGASPC are in evidenta peste 22.000 de persoane cu deficiente

Ziua de 3 decembrie este marcata in intreaga lume ca "Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap". Cu aceasta ocazie, in toate centrele destinate persoanelor cu handicap aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) se desfasoara programe de sarbatoare, pe tot parcursul zilei. Acestea vor consta in activitati artistice avind ca invitati personalitati si prieteni din comunitate, vizionari de filme, mese festive. Ziua de sarbatoare se va incheia cu serate dansante si carnaval. "DGASPC ureaza sanatate persoanelor cu handicap institutionalizate sau aflate in comunitate si multumeste si pe aceasta cale familiilor, autoritatilor locale si comunitatii vrincene pentru sustinerea eforturilor de integrare a acestei categorii de persoane ca cetateni egali", transmite Toader Ghetu, directorul DGASPC Vrancea. Fiecare persoana cu handicap are dreptul la educatie, munca si viata personala, fara discriminare. DGASPC are in evidenta 22.267 de persoane cu handicap, dintre care 5.439 persoane incadrate in grad mediu de handicap, 14.184 persoane cu grad accentuat de handicap si 2.697 cu grad grav de handicap. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.