Social

ANL-istii , chemati sa-si cumpere locuintele

Doina Ganea
27 iul 2009 1097 vizualizări
160 de familii de tineri si-au exprimat deja dorinta de a-si achizitiona locuintele inchiriate prin ANL

Primaria Municipiului Focsani a trimis in ultima perioada adrese catre toate familiile de tineri care locuiesc de mai bine de 5 ani, cu chirie, in apartamentele ANL pentru a vedea daca acestea doresc sau nu sa-si cumpere aceste locuinte conform HG 587/2009. O parte dintre locatari s-ar duce sa-si depuna cerere de cumpararea locuintei, dar nu stiu inca la ce pret s-a stabilit ca vor fi vindute acestea. "Am primit o adresa, dar nu se stie deocamdata pretul locuintei. Si nici formulare de cerere nu au, asa ca nu mai stiu de ce ne-au chemat sa ne intrebe. Nu stiu cum s-au gindit ei, dar daca nu stim un pret noi nu ne putem face un calcul acum sa vedem daca ne convine si daca ne putem permite sa cumparam locuinta. Eu cred ca s-au cam grabit cu adresele", ne-a spus una dintre chiriasele ANL. Oficialii municipalitatii sustin ca motivul pentru care le-a fost solicitat locatarilor sa isi exprime intentia de cumparare a locuintelor este pentru a se putea intocmi o situatie cu cei care ar fi interesati de acest lucru. "Informatia aceasta este necesara in vederea includerii in bugetul local a sumelor de care este nevoie pentru intocmirea cartilor funciare, care sint destul de costisitoare si nu s-ar justifica realizarea acestora si pentru apartamentele care nu vor fi cumparate. Celor care au venit sa se intereseze li s-a spus ca, la momentul acesta, nu li se poate spune nimic despre pretul de vinzare, insa au putut lasa cererea, pina la momentul acesta fiind depuse 160 de asemenea cereri. Serviciul Fond Locativ a facut precizarea ca exprimarea, prin intermediul cererii, a dorintei de cumparare a locuintei nu ii obliga cu nimic pe solicitanti. Ulterior, dupa aflarea pretului, daca vor dori sa isi schimbe optiunea, nu ii impiedica nimeni sa isi pastreze statulul de chiriasi", ne-a precizat purtatorul de cuvint al Primariei Focsani, Mirela Andrei. Potrivit acelorasi declaratii, in momentul acesta se lucreaza la intabulari, dupa care se va trece la realizarea cartilor funciare si se va stabili evaluatorul. Nu exista un formular special in acest sens, trebuie depusa o cerere normala din partea doritorilor. Surse oficiale au precizat ca pretul unei locuinte prin ANL ar putea fi cel putin cel de pe piata imobiliara, daca nu chiar ceva mai scump. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.