Social

Suplimente alimentare expirate in magazine

Nicoleta Cristea
10 iun 2009 910 vizualizări
In urma unei actiuni de control, comisarii de la Protectia Consumatorilor Vrancea au dispus retragerea de la vinzare a 0,7 kg de suplimente alimentare expirate, in valoare totala de 283 lei.

Alte masuri luate de comisari au fost aplicarea a cinci amenzi in valoare de 13.400 lei, in timp ce sapte operatori economici s-au ales cu avertisment. S-a dispus si oprirea temporara de la comercializare a 15 kg suplimente alimentare, in valoare de 5.993 lei, care aveau abateri de informare. De altfel, comisarii au remarcat ca, din cei 12 operatori economici verificati, nici unul nu respecta prevederile din domeniul protectiei consumatorilor. Comisarii au descoperit la o farmacie si la o unitate de tip plafar din Focsani siropuri si drajeuri cu termenul durabilitatii minimale depasit. "Au fost gasite suplimente alimentare care nu respecta mentiunile generale de etichetare, mentionarea pe ambalaj a vitaminelor si mineralelor continute, fara a se explicita procentual cit se acopera din doza zilnica recomandata. S-au gasit batoane pentru diete de slabit care au mentionat pe ambalaj "vitamine", dar la informatii nutritionale nu este mentionata decit vitamina C. Tot pe ambalaj este mentionat "minerale" dar nu sint specificate respectivele minerale, doza acestora/60 g produs si nici procentul de acoperire din necesarul zilnic ", au enumerat comisarii o parte dintre nereguli. Alte abateri au fost legate de atribuirea de proprietati de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli sau referirea la asemenea proprietati, mentiuni care contravin legislatiei in vigoare. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.