Social

Ziua Internationala a Familiei

Daniel Garleanu
15 mai 2009 1059 vizualizări
Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie semnata in septembrie 1993.

La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, sustinuta si de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit, oficial, Ziua Familiei Romane. Aceasta zi ar trebui sa reprezinte o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in sinul fiecarei familii. "Nu voi inceta niciodata sa sustin rolul activ pe care familia il joaca in societate si sa militez pentru protectia, prin legi scrise si nescrise, a acestei institutii. Familia reprezinta acel nucleu inchegat prin intermediul casatoriei si apoi prin raporturi strinse de ordin biologic, economic si nu in ultimul rind, spiritual. Indiferent de riscurile la care sintem supusi in aceasta era a globalizarii nu trebuie sa uitam nici o clipa ca familia reprezinta izvorul de unde ne tragem seva", a declarat senatoarea Sorina Placinta. In situatia de criza in care se gaseste Romania, cazurile de violenta in familie s-au inmultit si astfel ideea de familie a inceput sa isi piarda din importanta. Statutul superior al barbatului si folosirea violentei asupra femeii, copilului sau batrinului sint atitudini depasite, care ar trebui inlaturate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.