Social

Turistii, mai eco de la an la an

Iulia Nicolaie
21 apr 2009 840 vizualizări
Comisarii de mediu au distribuit saci din plastic pentru vrincenii iesiti la iarba verde

Numarul mare de turisti care a umplut locatiile turistice vrincene in aceste sarbatori nu s-a dovedit a fi periculos pentru mediul inconjurator. Cel putin aceasta este concluzia comisarilor de mediu care, in perioada 18 -20 aprilie, au desfasurat actiuni de verificare a zonelor de agrement din judet, printre locurile vizitate numarindu-se zona Lepsa-Gresu, Padurea Dalhauti, Soveja, Cringul Petresti si Kilometrul 25. Comisarii s-au organizat in trei echipe si au inspectat atit activitatea persoanelor fizice, cit si a autoritatilor publice locale si a agentilor economici responsabili cu activitatile de salubrizare. Comisarul sef al Comisariatului Judetean Vrancea, Aurel Cristian, ne-a declarat ieri ca nu au fost intimpinate probleme grave, dar si ca turistii care isi petrec sarbatorile in judetul nostru s-au dovedit a fi mult mai educati in acest an decit in trecut. "Am organizat trei echipe de comisari la nivelul judetului si am distribuit sute de saci menajeri turistilor. Acestia i-au primit incintati si chiar s-au folosit de ei, pentru ca la groapa de gunoi din Gresu am vazut multi saci de-ai nostri. La cit de multi turisti au fost, mediul nu a avut de suferit fata de alti ani", este de parere Aurel Cristian. Acesta a mai adaugat ca nu a fost data nici o sanctiune si ca nu s-a inregistrat nici un incident neplacut. Cea mai aglomerata zona a fost ca de obicei Lepsa, care a fost luata cu asalt de sute de turisti. Poate cea mai neplacuta activitate, cel putin ca nivel de zgomot, a fost in aceste zile plimbarea cu ATV-urile, care a tulburat linistea celor care au dorit sa iasa din vacarmul orasului. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.