Social

Oameni pentru oameni la Centrul Danut

Silvia Vrînceanu Nichita
10 mar 2009 1056 vizualizări
Centrul rural a fost nominalizat pentru Cea mai buna campanie de voluntariat public la gala Oameni pentru Oameni

Centrul de Zi Danut din Brosteni este singura institutie sociala din Vrancea nominalizata in cadrul celei de-a sasea editii a Galei "Oameni pentru Oameni", pentru implicarea sociala de care da dovada. Gala "Oameni pentru Oameni" este evenimentul anual care recunoaste implicarea in comunitate a companiilor, organizatiilor nonprofit si oamenilor simpli si se desfasoara sub egida Camerei Americane de Comert din Romania si Asociatiei pentru Relatii Comunitare. Oficialii centrului au fost invitati pe 5 martie la Bucuresti, unde cei 16 voluntari care au pus pe picioare proiectul "Sa-i ajutam iubindu-i!" au fost nominalizati la sectiunea "Cea mai buna campanie de voluntariat public". Proiectul si-a propus sa ofere sprijin si suport social si psihopedagogic copiilor cu cerinte educative speciale si nu numai. "Centrul Danut a fost inscris la acest program de implicare sociala deoarece s-a considerat ca a contribuit semnificativ prin desfasurarea proiectelor in beneficiul comunitatii rurale. Proiectul "Sa-i ajutam iubindu-i!" a fost nominalizat datorita faptului ca se desfasoara numai pe baza de voluntariat, insumind un numar de 16 voluntari: cadre didactice, studenti, elevi, asistent medical, contabil, preot", ne-a spus psihologul Elisaveta Norocea, coordonatorul Centrului "Danut", care a tinut sa le multumeasca inca o data pentru implicare celor cu care colaboreaza. Intre timp, cei 35 de copii care vin in centru dupa orele de scoala nu au stat degeaba. Duminica, la Caminul Cultural Brosteni, micutii au sustinut un spectacol dedicat mamelor, intitulat "Sint suflet din sufletul tau". Timp de aproape trei ore, copiii au emotionat publicul numeros cu versurile, cintecele si dansurile oferite celei mai dragi fiinte, "MAMA".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.