Social

Indemnizatia de crestere a copilului, 85% din salariu

Mihaela Beșleagă
15 dec 2008 920 vizualizări
Mamicile vor primi, incepind cu 1 ianuarie 2009, o indemnizatie pentru cresterea copilului echivalenta cu 85% din salariul net pe care l-au cistigat cit timp au fost in cimpul muncii

Hotarirea de Guvern adoptata saptamina trecuta reglementeaza conditiile si procedurile de acordare a drepturilor de indemnizatie pentru cresterea copilului. "Mamicile vor primi, dupa 1 ianuarie 2009, o indemnizatie pentru cresterea copilului, care va reprezenta echivalentul sumei de 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului", a declarat ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Mariana Campeanu. Indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda pina cind acesta implineste doi ani, iar in cazul copilului cu handicap, pina la implinirea virstei de trei ani. La stabilirea indemnizatiei vor fi luate in calcul toate veniturile realizate de mame, respectiv acele sume supuse impozitului pe venit si cuprinse in Codul Fiscal. în cazul in care 85% din veniturile realizate reprezinta mai putin de 600 lei, se mentine plata indemnizatiei de 600 lei, la care se adauga alocatia de stat pentru copil de 200 de lei. "Am luat aceasta masura pentru a incuraja si femeile de cariera, care obtin venituri peste medie, sa aiba copii si sa poata sta impreuna cu ei acasa pina la virsta de doi ani", a adaugat ministrul Muncii. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.