Social

Fosta Directie de Munca s-a impartit in doua

Mihaela Beșleagă
6 nov 2008 2164 vizualizări
Noile institutii, care vor functiona in acelasi sediu, sint Directia de Munca si Incluziune Sociala (DMIS) si Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) u cetatenii nu vor resimti efectele scindarii, asigura directorul DMIS, Gheorghe Costin

Oficial, de la 1 noiembrie, vechea Directie de Munca si Protectie Sociala (DMPS) s-a separat in doua institutii distincte, care si-au impartit atributiile. Este vorba despre Directia de Munca si Incluziune Sociala (DMIS) si Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS). Astfel, DMIS se va ocupa, printre altele, de monitorizarea aspectelor ce tin de incluziunea sociala, de Comisia de Dialog Social de pe linga Prefectura, legislatie si salarizare, conflicte si contracte colective de munca, programe de formare profesionala, comisia pentru sanatate si securitate in munca si acreditarea furnizorilor de servicii sociale. AJPS va prelua gestionarea platii celor 19 prestatii sociale, cum ar fi alocatiile, respectiv alocatia de stat pentru copii, alocatia complementara si de sustinere pentru familia monoparentala, alocatia de plasament familial, alocatia si trusoul pentru copiii nou-nascuti, dar si subventii pentru ONG-uri, sprijinul financiar pentru constituirea familiei si ajutoarele pentru caldura. O noutate venita impreuna cu aceasta separare este faptul ca o persoana care beneficiaza de mai multe prestatii sociale le va primi pe toate pe un singur fluturas. Noii directori ai celor doua institutii sint Gheorghe Costin la DMIS si Eugenia Geogloman la AJPS, fostul director adjunct al DMPS. Relatia cu cetatenii nu va fi afectata in nici un fel, asigura oficialii, singura modificare fiind antetul de pe documentatii. "Cetatenii nu vor fi afectati in nici un fel, tot acolo unde se adresau inainte vor merge si acum, e aceeasi cladire, sint aceleasi birouri, doar antetul este schimbat. Dupa cum a precizat Ministerul, trecerea va fi facuta din mers, pentru a nu fi sincope in activitate", a precizat Gheorghe Costin, actualul director al DMIS. Aceasta modificare a fost operata la nivelul tuturor fostelor Directii de Munca si Protectie Sociala din tara, conform Ordonantei de Guvern nr. 108/2008. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.