Social

Medicina de urgenta on-line va ajunge si in Vrancea

Ana-Maria Cantia
18 iul 2008 825 vizualizări
25 de medici vor salva vieti in cadrul unui tele-centru regional ce doreste resuscitarea medicinei de urgenta

Spitalele orasenesti din Vrancea vor fi dotate cu aparatura de ultima generatie pe segmentul medicinei de urgenta. Astfel, pina la finele anului, unitatile sanitare vor trebui sa puna la dispozitie un spatiu care sa serveasca drept camera de garda, care sa fie dotata cu ajutorul administratiilor locale. Aparatura va fi conectata la un sediu regional de urgenta, pentru ca medicii sa aiba in permanenta posibilitatea sa ceara ajutor specialistilor din centrele regionale special create in acest scop. Acest lucru se va intimpla ca urmare a unui program al Bancii Mondiale, prin care 200 de spitale orasenesti si municipale, altele decit cele resedinta de judet, vor fi incluse in aceasta noua retea regionala. In Vrancea vor intra in program toate spitalele, inclusiv cel de la Vidra, mai putin Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean. "Acest proiect este o realitate si echipamentele vor veni pina la sfirsitul anului. Aparatura consta in tot ceea ce trebuie pentru o camera de garda, absolut tot ce trebuie pentru resuscitare. Medicii si primarii trebuie sa inventarieze spatiile care vor fi puse la dispozitie pentru acest proiect", a precizat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice in videoconferinta cu prefectii de ieri. "Resuscitarea" medicinei de urgenta se bazeaza pe sistemul de tele-medicina, specialistii din camerele de garda avind in permanenta posibilitatea sa comunice cu colegii mai experimentati din centrele regionale. Pe linga dotarea cu aparatura, programul prevede si instruirea medicilor, cite cinci de la fiecare spital. Medicii vor putea afla mai multe despre acest program in august, cind vor primi de la minister un CD cu toate informatiile de care au nevoie pentru a intelege ce li se ofera si ce li se cere. In acest moment, tele-medicina se practica doar in centrele universitare. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.