Social

Sinistratii din Odobesti, din nou, pe Antena 3

Andrei Milcoveanu
5 mar 2008 968 vizualizări
Dupa 1 an de la terminarea lucrarilor, din cele 40 de case, doar 30 de proprietari s-au prezentat sa-si revendice imobilul

Cartierul "Mihai Sturza" din Odobesti a ajuns pentru a doua oara in mai putin de 48 de ore, subiectul unei emisiuni a postului tv Antena 3. Dupa ce i-a inregistrat cu o camera ascunsa in timp ce incercau sa inchirieze locuintele, de aceasta data, in direct, pentru nu mai putin de o ora, primarul Daniel Nicolas si sinistratii care locuiesc in acest tinar cartier au fost in duplex cu studioul din Bucuresti. Cei care au participat la emisiune, ca si cei care au urmarit transmisia au ajuns la concluzia ca vinovati de faptul ca la un an de la terminarea locuintelor sinistratii inca nu s-au mutat sint autoritatile locale din comunele care au sinistrati la Odobesti. Din cele 40 de locuinte ridicate cu chiu cu vai de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), doar 30 sint "locuite". "Desi am dorit sa intram in legalitate cu acest cartier inca vara anului 2007, nici la acest moment nu am reusit sa-i gasim pe toti cei 40 de benficiari ai locuintelor. Avem numele acestora, dar nu-i gasim ca sa putem intocmi documentatia in vederea intocmirii titlului de proprietate. Mai avem 10 locuinte la care proprietarii nu s-au prezentat. îi rog si pe aceasta cale pe primarii din localitatile care au sinistrati la Odobesti sa faca demersurile pentru ca acestia sa se prezinte la casele ridicate prin ANL", a spus primarul Daniel Nicolas. Cei 10 beneficiari sint din Brosteni (6), Andreiasu, Nistoresti si Poiana Cristei. în ajunul alegerilor locale edilii nu vor sa-i oblige pe sinistrati sa se mute din casele darimate de ape si aluviuni. Mai mult decit atit, desi Comisia mixta care a verificat locuinetele distruse in 2005 le-au declarat inapte pentru locuit, unii din sinistrati le-au reconstruit, cu aprobarea tacita a primarilor din aceste localitati. (Andrei Milcoveanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.