Educație

Costică Drîstaru sau despre muncă și seriozitate

Andrei Milcoveanu
8 mai 2017 2657 vizualizări
Casa de Cultură din Odobești a găzduit duminică un eveniment la care s-au întâlnit munteni din fostul Județ Râmnicu Sărat și moldoveni din Vrancea arhaică și fostul Ținut al Putnei.

Aceștia au venit să-l omagieze pe ofițerul de pompieri Costică Drîstaru și să participe la prezentarea celui mai recent volum al autorului, ”Genealogie” (Buzău, 2017). Tonul evenimentului l-a dat rafinatul intelectual Gheorghe Petcu, care a ținut să scoată în evidență importanța muncii, a seriozității și a perseverenței. Cuvinte frumoase au rostit muzeograful Laurențiu Selegean din partea Muzeului din Râmnicu Sărat, scriitorul Vasile Ghinea – președintele cenaclului ”Alexandru Sihleanu” și scriitorul Gheorghe Mocanu.

O apologie a bunului simț

Sala de lectură. Aspect din timpul lansării

Costică Drîstaru nu face parte din Academia Șmekerilor de la Băneasa, nici nu a susținut vreun doctorat cu generalul de Intendență Oprea. Costică Drîstaru vine din România profundă, unde nu titlurile dau valoare persoanei, ci omenia. Crescut cu frică de Dumnezeu și respectul față de moșii care ne-au lăsat o țară frumoasă, ofițerul de pompieri originar din Fetig a reconstituit cu migală momente și personaje peste care se așezase uitarea. Nu poate fi recunoștință mai mare pentru o comunitate decât atunci când unul dintre fiii acesteia redactează monografia satului, istoria Școlii și istoricul Bisericii. Acestea le-a făcut Costică Drîstaru pentru Andreiașu de Jos. În 2009 a publicat o istorie a pompierilor râmniceni și în 2012 o biografie a căpitanului de pompieri Pavel Zăgănescu, unul dintre pompierii eroi din Revoluția de la 1848. Dintr-o lansare de carte, evenimentul de la Odobești s-a transformat într-o apologie a bunului simț, o pledoarie pentru decență și respect. Că nicio oficialitate din Primăria Andreiașu nu a participat la eveniment este o altă istorie și nu face decât să confirme că ”nimeni nu este profet în țara sa”!  (Andrei Milcoveanu)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.