Social

Asistentii personali, sub lupa consilierilor locali

Doina Ganea
3 mar 2008 636 vizualizări
Odata cu aprobarea numarului de asistenti personali ai persoanelor cu handicap ale caror salarii sint platite din bugetul local, consilierul local focsanean Ion Vlase (PSD) a cerut si o verificare stricta a acestora, pe motiv ca multe persoane muncesc de fapt in strainatate si altcineva se ocupa de bolnavi

Acestia sint banuiti ca au lasat bolnavii balta si au plecat in strainata

"As dori ca cei de la Serviciul de Asistenta sa se ocupe mai mult de verificarea acestor persoane care sint platite din bugetul local pentru ca sint asistenti personali. Am citeva informatii ca unii dintre ei sint la munca in strainatate si alti membri ai familiei au grija de bolnavi. As vrea ca asistentii sa fie verificati si controlati la singe pentru a nu se plati degeaba unii oameni", a precizat social-democratul Ion Vlase. In pofida acestor suspiciuni, numarul asistentilor personali scade de la an la an. Astfel, daca anul trecut municipalitatea platea salariile unui numar de 435 de asistenti personali si 115 indemnizatii, anul acesta numarul primilor s-a redus la 420 de asistenti, dar numarul indemnizatiilor lunare a crescut la 130. "La data de 25.01.2008 in evidentele Serviciului Public Local de Asistenta Sociala figurau 402 asistenti personali si 108 indemnizatii lunare. De asemenea, potrivit art. 44 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a angaja si salariza asistentul personal al persoanei cu handicap grav si de a asigura si garanta plata indemnizatiei lunare, in cazul in care persoana cu handicap grav sau reprezentantul ei legal a optat pentru aceasta", se arata in raportul care insoteste proiectul de hotarire. Venitul lunar al unui asistent personal, cu carnet de munca, este echivalent cu salariul minim pe economie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.