Social

Pentru 30% dintre copii saracia este a doua mama

Mihaela Beșleagă
20 feb 2008 624 vizualizări
Un procent semnificativ de copii romani de virsta mica traiesc la limita subzistentei, suferind de saracie si fiind astfel supusi dezavantajelor educationale.

Potrivit Memorandumului Comun de Incluziune Sociala dintre Romania si UE din 2005, incidenta saraciei la copiii cu virsta sub 15 ani era de 29,9% in 2003. "Saracia infantila este determinata de un numar de factori, printre care problemele de ocupare profesionala ale parintilor, inegalitatile in privinta veniturilor, indemnizatiile insuficiente si, in unele cazuri, de lipsa accesibilitatii unor servicii de ingrijire a copilului. în special parintii singuri si familiile cu venituri mici sint vulnerabile atunci cind serviciile de ingrijire a copilului lipsesc, sint prea scumpe sau de proasta calitate", se arata intr-o expunere de motive a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Conform datelor Ministerului, mamele singure, in special, sint obligate sa paraseasca piata muncii, ceea ce duce la situatii in care ele si copiii lor abia reusesc sa subziste din ajutorul social. Pe de alta parte, copiii provenind din astfel de familii sint expusi esecului educational. Din pacate, copiii din familii cu un statut socio-economic scazut sint mai putin predispusi sa isi dezvolte la acelasi nivel abilitatile si capitalul intelectual, precum copiii din medii cu statut socio-economic ridicat. (M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.