Social

Asistentii sociali nu si-au primit salariile jumatate de an!

Mihaela Beșleagă
18 feb 2008 721 vizualizări
Semnaleaza unul dintre consilierii locali din Cimpineanca, care acuza si faptul ca orice initiativa in domeniul asistentei sociale se loveste de indolenta primarului

Cei 30 de asistenti sociali care isi desfasoara activitatea in comuna Cimpineanca nu si-au primit salariile timp de sase luni, din iunie pina in decembrie anul trecut si nu au beneficiat de concediu de odihna. "Cum e posibil ca intr-o tara democratica, oamenii sa nu isi primeasca salariile timp de sase luni de zile si sa nu beneficieze de concediu de odihna?", se intreaba consilierul local PD-L Manole Craciun. Primarul localitatii, Ioan Dumitriu spune ca asistentii si-au primit salariile, recunoscind insa ca au ramas neplatite concediile de odihna. "Asistentii personali au platite salariile la zi, inclusiv cel de-al XIII-lea salariu, doar concediile de odihna au ramas neplatite in acest moment", a declarat primarul social democrat Ioan Dumitriu. Pentru asistenta sociala, in bugetul local Cimpineanca s-au alocat in acest an 307.000 lei, mai putin decit in 2007, cind s-au distribuit 469.330 lei. Din fondurile alocate in 2008 pentru asistenta sociala, 280.000 lei revin pentru plata asistentilor personali. Consilierul Craciun mai acuza si faptul ca orice initiativa de punere in practica a unui plan social se loveste de indolenta primarului. Un astfel de proiect de hotarire se referea la darea in folosinta gratuita parohiei Sf. Dumitru din comuna a cladirii vechii scoli, care nu mai este folosita de ani de zile, pentru transformarea ei intr-un spatiu de locuit si de luat masa pentru nevoiasii localitatii. "Proiectul a fost inaintat primariei in data de 31.05.2007, pentru a fi trecut pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Local. Timp de doua luni domnul primar a ocolit cu buna stiinta rauvoitoare rezolvarea legala a proiectului de hotarire, opunindu-se introducerii proiectului pe ordinea de zi, proiect de hotarire pe care l-a numit cu rea vointa «cerere», pentru ca discutarea cererilor nu se inainteaza prefectului spre validare", a afirmat consilierul Manole Craciun. In cele din urma, in urma situatiei create, s-a renuntat la proiect. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.