Social

O camera la internat pentru cei trei copii de la Mindresti

Iulia Crețu
10 dec 2007 669 vizualizări
Cei trei minori ai familiei Vasilache s-au adapostit de furia tatalui intr-o gradinita parasita u cititorii pot face in continuare donatii pentru cazurile umanitare prezentate de "Ziarul de Vrancea"

Cazul familiei din Mindresti care locuieste intr-o camaruta de 2X3 metri patrati i-a impresionat in mod deosebit pe colegii a trei dintre copiii familiei Vasilache. Gheorghe, Valentin si Mirela Vasilache, toti la generala, au gasit intelegere, sprijin si multa prietenie si caldura sufleteasca la colegii lor mai mari de la Liceul cu Program Sportiv din Focsani. Liceenii au hotarit sa ii ajute pe cei trei, toti elevi cu rezultate bune la invatatura, Gheoghe fiind de altfel mindria familiei sale, el facind parte din echipa de fotbal. In prag de Sarbatori adolescentii au mers cu daruri la colegii lor, insa ceea ce au descoperit la Mindresti este departe de tot ce isi poate cineva imagina. Tabloul de familie nu este tocmai unul fericit, tatal, Ionel Vasilache, obisnuind sa bea banii pe care ii cistiga muncind cu ziua si chiar alocatiile copiilor. Saptamina trecuta s-a repetat scenariul, iar tinerii de la Liceul Sportiv, imbracati in mantii de Mos Craciun, i-au gasit pe cei trei colegi ai lor si pe mama acestora, Liliana Vrajitoru, adapostindu-se de furia tatalui, dar si de frigul patrunzator de afara, intr-o clasa a unei gradinite parasite. Conducerea Liceului Sportiv a decis sa le dea celor trei minori o camera in internatul unitatii de invatamint. "Am fost sa le ducem cadourile si nu i-am gasit acasa. Erau intr-o gradinita parasita. Ne-au spus ca nu se pot duce acasa pentru ca tatal lor bea, ii cearta si ii bate. Am vorbit cu cei din conducerea liceului, unde si ei invata, si ne-a promis ca de luni (n.r. astazi) le va aranja o camera in internatul nostru, cu tot ce le trebuie. Noi vrem acum sa stringem bani si sa ii ajutam sa le mobilam camera. Vrem ca ei sa stea acolo si sa nu se mai duca la Mindresti", ne-a povestit Laurentiu Stefan, portavocea grupului de liceeni sportivi cu inima mare. De altfel, acesta nu este singurul caz in care adolescentii au pus suflet, ei mergind cu daruri si petrecind timp si cu cei patru copii nefericiti de la Nistoresti. Pentru cei trei micuti de la Mindresti au mai donat bani familia profesorului Neculai Bercaru si familia Dan Avram. Campania umanitara lansata in aceasta luna de "Ziarul de Vrancea" continua, oamenii cu inima mare fiind asteptati sa ofere o mina de ajutor si poate un pachetel de la Mos Craciun si pentru cei cinci micuti din satul Scinteia, comuna Jaristea. Oferindu-le dragostea dumneavoastra le aratati ca minunile pot prinde viata in prag de Craciun. Donatiile de orice fel se pot face la sediul redactiei "Ziarului de Vrancea" sau la numarul de telefon 23.77.77. In decembrie, cititorii nostri joaca rol de Mos Craciun! (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.