Social

Medicii au cinci zile pentru a valida serviciile încărcate off-line

Dana Lepădatu
1 aug 2016 937 vizualizări
ardul de sănătate s-a blocat iarăşi, chiar din prima zi de la intrarea în vigoare a noilor contracte cadru u CNAS nu are încă o firmă care să asigure mentenanţa Ccardului de sănătate

Nici nu au intrat bine în vigoare noile contracte cadru ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu furnizorii de servicii medicale, iar cardul de sănătate s-a blocat din nou. “Astăzi, 01.08.2016, începand cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Pană la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/ prescrierii reţetelor /eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, a anunţat CNAS pe propriul site. De această dată, medicii vor avea la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a introduce datele în sistem, potrivit noilor contracte cadru semnate, care au intrat în vigoare chiar de la 1 august. Decizia a fost luată tocmai pentru a veni în ajutorul medicilor  şi a evita situaţiile în care sistemul informatic dă erori. Noua modificare ar trebui să îi protejeze pe medici de diferitele imputări pe care aceştia le-au primit în ultimele luni de la CNAS. În Vrancea, medicii nu au raportat probleme majore la cardul de sănătate. În ciuda faptului că sistemul a funcţionat mai greu, medicii spun că au reuşit totuşi să opereze on-line şi au eliberat reţete şi trimiteri la primele ore ale dimineţii. Singurele probleme au fost atunci cand s-a pus problema deblocării unor carduri de sănătate, operaţiune care nu a reuşit. Reamintim că CNAS nu are încă o firmă care să asigure mentenanţa cardului de sănătate. Deşi licitaţia a fost caştigată de firma SC Team Net Internaţional pentru suma de 14.8 milioane de lei, procedurile de validare a licitaţiei nu s-au încheiat încă, astfel că, de fiecare dată cand apar astfel de probleme în sistem, de ele se ocupă, de obicei, informaticienii din CNAS. (Dana LEPĂDATU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.