Social

Liber la majorarea pretului apei reci in Focsani

Doina Ganea
28 nov 2007 640 vizualizări
Consilierii au fost de acord ca focsanenii sa plateasca mai mult la apa rece u Gheorghe Stan a fost singurul liberal care a votat "pentru"

Liberalul Gheorghe Stan a stricat echilibrul in Consiliul Local Focsani la sedinta de ieri, la momentul aprobarii raportului de audit al pretului la apa rece furnizata de CUP RA. Desi colegii sai liberali, sase la numar, trei democrati si un independent, s-au impotrivit avizarii acestui audit pe baza unor motive argumentate, cu ajutorul lui Gheorghe Stan raportul a intrunit 12 voturi favorabile, din 22 posibile. "Odata aprobat acest raport, nimeni nu ne poate garanta ca cei de la CUP nu vor veni luna viitoare sa ceara majorarea tarifului la apa. Si noi nu vom putea refuza pentru ca se va spune ca acesta este pretul real si daca nu il vom aproba societatea inregistreaza pierderi si ni le va pune in circa noastra. Nu este o mindrie sa avem biruri cit mai mari puse cetatenilor. Masura de a majora pretul la apa, salubritate etc. nu este liberala si cu atit mai putin social democrata", a declarat liderul grupului PNL, Vasile Dobre, referindu-se la votul favorabil acordat de grupul alesilor PSD din Consiliul Local. Referindu-se la acest aspect, directorul SC CUP RA Focsani, Gheorghe Vasilescu, n-a putu garanta ca nu va veni o zi cind se va cere din nou majorarea pretului. "Referitor la pretul apei reci sint niste norme pe care noi trebuie sa le respectam, niste cheltuieli pe care trebuie sa le luam in calcul", a raspuns evaziv Gheorghe Vasilescu fara a se angaja la nimic. Decizia din sedinta de ieri a fost diferita de cea luata pentru acelasi proiect la sedinta din luna trecuta. Alesii s-au lasat se pare impresionati de sugestiile primarului Decebal Bacinschi referitoare la faptul ca, daca auditul nu va fi aprobat, acesta va trebui platit din buzunarele consilierilor. "Daca dvs. nu aprobati acest raport de audit pe care, repet, tot dvs l-ati comandat, noi nu putem sa platim contravaloarea lui. Si daca n-o platim, va atrag atentia ca firma respectiva ne poate da in judecata si ne poate obliga sa-i dam banii", a afirmat primarul. Reamintim ca legislativul local a cerut in urma cu aproape un an executarea unui raport de audit la pretul apei reci livrata de CUP RA populatiei si ca urmare a demersurilor facute de inginerul Ulise Grosu, fost angajat la ENET SA. Acesta sustine ca pretul apei reci este umflat artificial. "Nu stiu de unde scoate raportul de audit un pret raportat la cheltuieli de 2,489 lei/mc, cind tot in acelasi raport se arata ca in 2005 CUP a livrat populatiei 5.891.000 mc de apa la un cost de 1,311 lei/mc, iar in anul 2006, la 5.522.000 mc de apa, cheltuielile de cost au fost de 1,537 lei/mc. Ceva nu se leaga. De unde apare brusc aceasta concluzie a auditorului ca pretul trebuie sa fie de 2,4 lei/mc cind cheltuielile de productie sint cele aratate mai sus", sustine Ulise Grosu. Odata cu acest vot, desi s-ar mai fi putut cere si o contraexpertiza, calea spre majorarea tarifului la apa rece a fost deschisa. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.