Social

Boala, subterfugiu pentru a scapa de slujba grea

Cristina Palade
25 oct 2007 867 vizualizări
Seful CAS, Mihai Copaci, s-a intilnit ieri cu 12 angajatori la care s-au inregistrat foarte multe concedii medicale u verificarile se vor extinde si la medicii care au eliberat aceste "concedii inchipuite"

Munca deosebit de grea din sectiile de croitorie, dar si din alte unitati comerciale ii determina in continuare pe vrinceni sa recurga la metode mai putin ortodoxe de a-si face singuri dreptate. Asa se explica cel de-al doilea val de concedii medicale eliberate pe banda rulanta in ultima perioada si lipsa in masa a angajatilor de la locul de munca. Numarul mare de "libere" luate de angajatii din diferite firme i-a alarmat iar pe patroni, motiv pentru care 12 reprezentanti ai angajatorilor, impreuna cu citiva medici de intreprindere, s-au intilnit ieri cu presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru a dezbate iar aceasta problema. Discutiile au pornit si de la faptul ca o buna parte din "concediile medicale inchipuite" nu sint decontate de CAS, medicii de intreprindere motivind ca vina pentru eliberarea acestor documente apartine medicilor de familie, care nu completeaza cum trebuie formularele. "Le vom trimite instiintare cum ar trebui sa completeze aceste concedii medicale", a mentionat Mihai Copaci, presedintele CAS Vrancea. Numai saptamina trecuta au ajuns la sediul CAS un numar de patru sesizari de la agentii economici, care au cerut verificarea certificatelor, disperati ca nu mai au cu cine lucra. "Am crezut ca doar pe perioada de vara apar astfel de sesizari, insa am constatat ca nici perioada de toamna nu face exceptie", ne-a declarat Mihai Copaci. Ca urmare a acestor sesizari, CAS a demarat o serie de controale, atit a persoanelor care au luat aceste concedii, cit si a medicilor care au certificat "bolile" de care sufera vrincenii care vor sa scape citeva zile de la slujba. "Am dispus verificarea acestora prin trimiterea unui control in comisie mixta format din reprezentati ai CAS, Autoritatii de Sanatate Publica si ai Casei Judetene de Pensii. In cazul in care se constata anumite nereguli, Casa va refuza aceste concedii la plata", a mai completat Mihai Copaci. Angajatorii nu sint la prima experinta de acest gen. In urma cu citeva luni, in iulie si august, citeva societati comerciale s-au plins ca ramin fara angajati, motiv pentru care CAS a dispus demararea unor controale, in urma carora au fost amendati mai multi medici de familie. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.