Social

Pregatiri pentru campania de vaccinare

Cristina Palade
27 sep 2007 716 vizualizări
Odata cu apropierea lunii octombrie, medicii vor sa tina sub atenta supraveghere bolile respiratorii, motiv pentru care Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a inceput procesul de achizitionare a vaccinului antigripal necesar imunizarii populatiei în sezonul 2007-2008

Potrivit unui comunicat de presa, campania de vaccinare antigripala gratuita a populatiei va incepe dupa 15 octombrie, cind toate judetele vor primi dozele de vaccin necesare. Pentru acest an, la nivel national a fost achizitionat un numar de 3.700.000 de doze de vaccin gripal, cu 1.200.000 de doze mai mult fata de anul trecut. Persoanele care vor beneficia de vaccinare sint batrinii de peste 65 de ani, bolnavii cronici (in special cei cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, bolnavii de diabet, cancer etc), personalul medical care acorda asistenta celor cu risc inalt, persoane adulte si copii, rezidenti in institutii de ocrotire sociala, precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, pacientii infectati cu HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina. In aceasta perioada se stabilesc cite doze revin fiecarui judet in parte, precum si modul de coordonare a campaniei, care se va derula cu un virf ascendent in luna noiembrie, va continua pina in luna ianuarie a anului viitor. In functie de situatia epidemiologica, campania va putea fi prelungita pina in martie 2008. Potrivit directorului executiv al ASP Vrancea, Marina Maiorov, medicii de familie vor face raportarile saptaminal, pe grupe de virsta. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.