Social

Inca 200 loturi pentru locuinte la Odobesti

Iulia Crețu
26 sep 2007 754 vizualizări
Alesii locali din Odobesti au votat ieri Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru 200 de loturi destinate constructiei de locuinte.

Strategia autoritatilor este sa aduca orasul la zece mii de locuitori

Amplasamentul este asa zisul cartier al sinistratilor, care va purta numele domnitorului Mihai Sturza, ctitorul Beciului Domnesc. Motivatia alegerii acestui amplasament este pozitia sa intr-o zona situata intre doua drumuri nationale (DN 2 M si DN 2 D) si la numai 5 minute de mers cu masina de la Focsani. "In strategia de dezvoltare a orasului ne-am propus ca in citiva ani sa aducem populatia orasului la 10.000 de locuitori, pentru a deveni un oras de categoria a II-a, care va beneficia de un alt buget si va avea si alte avantaje economice. De aceea, continuam sa scoatem si anul urmator loturi pentru tinerii odobesteni, carora le vom acorda gratuit, dar vom scoate si loturi la vinzare pentru cei care doresc sa se stabileasca la Odobesti", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Cartierul Mihai Strurza beneficiaza si de alte facilitati, potrivit edililor locali. Astfel se afla in derulare doua proiecte finantate de Guvern pe baza Ordonantei nr. 7 din 2006, respectiv construirea retelei de apa si a retelei de canalizare cu statie de epurare pe malul Milcovului. In acest fel, cartierul Mihai Surza va fi primul complet urbanizat din Odobesti. Episcopia Buzaului si Vrancei a promis ca va construi aici o biserica de lemn, iar pentru drumul de acces a fost deja depus la Guvernul Romaniei, in luna aprilie, un Proiect de Hotatire pentru modernizarea acestuia. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.