Social

Politia de proximitate rezolva si probleme de cuplu

Dan Chiriac
22 aug 2007 958 vizualizări
Uniforma de politist da fiori celor care sint certati cu legea si nu prea stiu ceea ce inseama liniste si ordine.

Daca aveti o problema, puteti apela numarul 207.276 sau numarul unic 112

Politia de proximitate se implica in treburile comunitatii, fie ca sint de competenta organelor de ordine sau tin mai mult de consiliere psihologica si de cuplu. Un astfel de caz a avut loc pe strada Marasesti nr. 65, la adresa unde sotii Patrascu, aflati in proces de divort, aveau de reglementat problemele partajului. Scandalul privind casa in care locuiau cei doi, dar si prezenta unor chiriasi in camerele care trebuiau sa revina femeii au cam incins spiritele. Maria Patrascu a avut de indurat injuriile barbatului cu care spera sa isi petreaca viata, dar si violentele fizice ale acestuia. "Am avut o problema legata de partajul unor bunuri. Fostul sot nu dorea sa dea partea care mi se cuvenea. El a adus acolo chiriasi si obtinea niste venituri, ceea ce nu era legal. Trebuia sa ma protejeze cineva de el si am apelat la Politia de Proximitate. Ag. sef Daniel Vlad mi-a rezolvat problema, acum nu mai am nici un fel de problema. Fostul sot sta acolo, dar a fost constrins de politist sa inceteze. Acum nu mai sint probleme, violenta a incetat", ne-a povestit Maria Patrascu. Politistii de proximitate au in atributii consilierea persoanelor care pot deveni victime, medierea conflictelor interumane, rezolvarea reclamatiilor si sesizarilor fara caracter penal, dar si intervenirea la solicitarile cetatenilor, prin apelul unic 112. Fiecare cartier al orasului are desemnati politisti de proximitate care sa aiba grija de comunitatea respectiva. Daca aflati de comiterea unei fapte de natura penala sau contraventionala sau chiar sinteti implicati in astfel de conflicte va puteti adresa politistilor de proximitate la telefon 207.276 sau la 112. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.