Politică

Vrânceanul Angel Tîlvăr, senator PSD: „Libertatea presei trebuie apărată și consolidată!”

Ziarul de Vrancea
29 ian 2021 1209 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României
Senatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României

„Libertatea presei trebuie apărată și consolidată! Din gestionarea actualei crize, reiese clar că trebuie să ne gândim serios la abordarea coordonată a provocărilor reprezentate de manipulare, dezinformare sau interferențe rău intenționate.”

Afirmația vine în contextul reuniunii din 28 ianuarie 2021, în format de videoconferință, cu doamna comisar Vera Jurova, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă.

Cu acest prilej, Vera Jurova a prezentat președinților comisiilor pentru afaceri europene din legislativele statelor membre UE „Planul de acțiune pentru democrația europeană, care urmărește să le ofere cetățenilor mijloacele pentru a acționa, precum și să construiască democrații mai reziliente în întreaga UE”.

În acest sens, cei trei piloni strategici sunt: promovarea unor alegeri libere și corecte, consolidarea libertății mass-media și combaterea dezinformării.

Președintele Angel Tîlvăr consideră oportune „preocuparea și eforturile la nivel european pentru a spori reziliența democrațiilor din UE și în abordarea amenințărilor reale cu care se confruntă sistemele democratice europene”, ca urmare a intensificării extremismului, a demagogiei și a populismului. ”În același timp, se resimte o distanțare între politicieni și cetățeni, lucru care trebuie să dea de gândit”, a adăugat el.

Senatorul subliniază că „este esențială cooperarea cu alte parlamente naționale și cu Parlamentul European pentru consolidarea rezistenței democrației noastre și identificarea celor mai bune soluții legislative pentru a sprijini obiectivele Planului de acțiune pentru democrația europeană (PADE)”.

„Oportunitățile sferei digitale trebuie valorificate, protejând în același timp cetățenii în fața provocărilor reprezentate de manipulare, dezinformare sau alte forme de distorsiune.

Totodată, este necesar să identificăm domeniile în care o contribuție legislativă va face diferența, oferind un cadru adecvat pentru procese electorale echitabile și transparente, pentru asigurarea libertății presei, precum și pentru participarea activă a cetățenilor UE la procesul decizional”, afirmă președintele Angel Tîlvăr.

28 ianuarie 2021

Angel Tîlvăr

Președinte Comisia pentru Afaceri Europene


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.