Politică

VIDEO | USR Vrancea a propus Primăriei Focșani un buget participativ pentru 2019

Mihai Boicu
9 ian 2019 1665 vizualizări

USR Vrancea a înaintat Primăriei Focșani, pe 27 decembrie, proiectul unui buget participativ, la care cetățenii să aibă un cuvânt de spus în cheltuirea fondurilor publice.

Propunerea făcută de USR prevede și ca 5% din bugetul de investiții al municipiului să fie pus la dispoziția unui proiect al societății civile, selectat dintre proiectele făcute de locuitorii orașului.

”Am înaintat propunerea și acum așteptăm un răspuns. Există tot timpul necesar pentru ca proiectul să fie trecut prin comisii și prin Consiliul Local. Prin propunerea noastră vrem să dăm ocazia Primăriei Focșani să dea dovadă de transparență și să arată că, pentru administrația locală, cetățeanul contează”, a spus Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea.

Proiectul de buget participat propus de USR Focșani se intitulează ”Focșani, nu sta deoparte!” și se bazează pe experiența altor orașe care implementează asemenea bugete, cum ar fi Cluj, București și Oradea. 

”Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, inclusiv și transparent, instrument care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții. Prin intermediul acestui instrument de lucru, cetățenii pot trimite propuneri de proiecte și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei “Focșani, nu sta deoparte!” începând din anul 2019, stabilind astfel prioritățile de investiții pe cartiere. Bugetul Participativ presupune nu doar consultarea cetăţenilor, ci și transferul către aceștia a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții alocat orașului Focșani”, se arată în proiectul USR. (Mihai BOICU)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.