Politică

VIDEO | Ion Ștefan: „Vom reorganiza din temelii Ministerul Lucrărilor Publice. Aproape toate posturile, scoase la concurs”

Ziarul de Vrancea
13 mai 2020 5755 vizualizări

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a anunțat că aproape toate posturile din cadrul Ministerului vor fi scoase la concurs. Liberalul a declarat, pentru B1 TV, că marți a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern privind reorganizarea instituției. Din 1.020 de posturi, vor rămâne 765, dar nu este obligatoriu ca toate să fie ocupate.

El a dat apoi exemplul unui contract încheiat în bătaie de joc și, la capitolul bani publici irosiți, a vorbit despre o situație din Focșani care chiar ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Ion Ștefan a declarat că Primăria Focșani plătește 5 milioane de lei pentru mentenanța stâlpilor de iluminat din oraș. Întrebat ce înseamnă mentenanța unui stâlp de iluminat, ministrul a răspuns: „Îl analizezi să nu cadă, îl ștergi de praf, să fie în funcțiune...”.

Liberalul a declarat, pentru B1 TV, că marți a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern privind reorganizarea instituției. Din 1.020 de posturi, vor rămâne 765, dar nu este obligatoriu ca toate să fie ocupate. Ștefan a mai afirmat că încă de când a preluat conducerea acestui minister a constatat că este „politizat 100%”.

Ion Ștefan anunță reorganizarea Ministerului Dezvoltării: Aproape toate posturile, scoase la concurs

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a declarat, pentru B1 TV, că instituția va fi reorganizată, numărul de posturi va fi redus, iar pentru majoritatea celor rămase se va organiza concurs.

„Azi a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern cu privire la reorganizarea și organigrama Ministerului. Odată cu apariția în Monitorul Oficial, intrăm în linie dreaptă cu reorganizarea Ministerului. Vom reorganiza din temelii, din temelii Ministerul. Aproape toți angajații Ministerului vor fi nevoiți să participe la concurs, toate posturile vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi, vor rămâne 765. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajați, putem să ne oprim și mai jos. Dar unde vom putea scoate la concurs și sunt convins că marea majoritatea posturilor vor fi scoase la concurs... Îmi doresc un concurs deschis, să poată vedea și opinia publică”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Răspunzând unei sugestii a moderatorului Silviu Mănăstire, Ștefan a spus că își dorește ca acest concurs să fie transmis live pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

„Vrem să deblocăm pentru totdeauna această idee că Ministerul Lucrărilor Publice e patronat sau controlat de oameni aduși de unul și de altul. Acum au posibilitatea angajații ministerului, dar și ceilalți să-și pună în valoare și să-și etaleze priceperea într-un concurs public, în care nimeni nu va putea interveni într-un fel sau altul”, a continuat el.

Acesta a admis că Ministerul Dezvoltării a fost politizat 100%: „Cu certitudine vă pot spune că (ministerul Dezvoltării) a fost politizat 100%, adică nu e nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu a fost politizat 100%. Chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y între timp s-au decolorat sau s-au vopsit și nu știm exact de unde și cum au mai apărut”.

Tot marți a fost publicat un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea numărului maxim de posturi din Ministerul de Finanțe cu 200, precum și scăderea numărului de secretari de stat de la 6 la 4.

Contracte încheiate în disprețul banului public

Ion Ștefan a vorbit apoi despre grozăvia contractului ce privește funcționarea barierei de la intrarea în minister: „Aș vrea să înțelegeți că, în aceste șase luni, am avut ocazia să văd mai în profunzime ministerul, să constat lucruri care nu s-ar fi meritat să le faci la nivel de Minister. Să cumperi tu barieră de intrare în Minister cu 13.000 de lei și să plătești mentenanță 11.000 de lei pe an... Deci au luat-o cu 13.000 de lei și s-au obligat prin contract să plătească mentenanță 11.000 de lei pe an!”.

Și că tot veni vorba de bani publici irosiți, Ștefan a mai declarat că Primăria Focșani plătește 5 milioane de lei pentru mentenanța stâlpilor de iluminat din oraș. 

Întrebat ce înseamnă mentenanța unui stâlp de iluminat, ministrul a răspuns: „Îl analizezi să nu cadă, îl ștergi de praf, să fie în funcțiune...”.

Schimbarea becului înseamnă alți bani, becul îl sine costă alți bani, a mai ținut el să precizeze.

Text informații + VIDEO:b1.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.