Politică

VIDEO | Gabriela Firea demisionează - surse

Ziarul de Vrancea
16 iul 2023 3856 vizualizări

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, demisionează, vineri, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Demisia vine la zece zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei din Voluntari și Afumați și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni. Gabriela Firea este ministru al Familiei și Egalității de Șanse din 25 noiembrie 2021, de la învestirea Guvernului PNL-PSD condus de Nicolae Ciucă. În toată această perioadă, inclusiv după demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, Firea a negat orice implicare și legătură, susținând că este victima unei campanii de discreditare pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei. Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei din Voluntari și Afumați, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile.

Gabriela Firea l-a informat pe premierul Marcel Ciolacu că intenționează să-și dea demisia din funcția de ministru al Familiei, după o discuție de 40 de minute cu șeful Guvernului, au declarat surse politice.

Demisia sa a fost înregistrată, vineri, la prînz, la cabinetul prim-ministrului. Gabriela Firea a confirmat demisia de la Ministerul Familiei într-o postare pe pagina sa socializare:

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva? Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală

Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost...

See more

 

Firea ar urma să demisioneze doar din funcția de ministru. În urma discuțiilor din partid se va stabili dacă va mai rămâne în funcția de prim-vicepreședinte al PSD.

Conform unor surse din PSD, se spue că nu există o conexiune directă, însă este un deficit de imagine. Se fac măsurători în partid să vedem cât de mult a afectat imaginea PSD, astfel încât impactul să fie minim. Există voci în PSD care spun că Firea ar trebui  să demisioneze până săptămâna viitoare, însă ea nu ar intenționa asta, pentru că spune că ea și Ministerul Familiei nu au legătură cu neregulile găsite în centre, iar PSD-ul nu mai e același ca pe vremea lui Dragnea.

Firea ar fi spus că se pune la dispoziția partidului. Unii lideri PSD consideră că ar trebui să-și dea demisia de onoare, să-și asume politic și să nu se ajungă luni la vot pentru retragerea sprijinului politic.

Radu Cristescu, deputat PSD, i-a cerut deja Gabrielei Firea să demisioneze: „PSD nu merită și nu își poate permite să fie tîrît în mizerie de dragul unei singure persoane”:

Și să o spunem limpede și bărbătește: PSD nu merită și nu își poate permite să fie tîrît în mizerie de dragul unei singure persoane, indiferent care ar fi ea, indiferent cît e sau nu e de vinovată. E vremea deciziei! Cine tace, consimte. Iar eu, unul, nu pot tăcea cînd e în joc soarta unui partid în care își pun speranțele, dintotdeauna, milioane de români. PSD e toți acești oameni, nu suntem doar cei pe care votul lor ne-a trimis în parlament ori guvern. Avem o datorie față de acești alegători, iar ceea ce le oferim în aceste zile nu e ceea ce așteaptă de la noi. Gabriela, pentru că știu că îți pasă de acești oameni: fă un gest de onoare și îți vei salva viitorul. Agață-te de subterfugii mărunte și nu vei mai putea repara nimic, vreodată!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Liderii PSD au anunțat că urmează să se reunească la începutul săptămțnii viitoare pentru a discuta despre relația Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”.

Text informații:stiri.tvr.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.