Politică

VIDEO | Fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase, se visează candidat independent la postul de primar al Municipiului reședință de județ

Ziarul de Vrancea
2 apr 2024 2038 vizualizări

După ce n-a scos timp de trei săptămâni nici un cuvânt atunci când i-a fost dizolvată organizația pe care o conducea, fostul președinte al PNL Focșani, Nicu Tănase, a ieșit vineri, 29 martie 2024, într-o conferință de presă anunțând că vrea să candideze pentru funcția de primar al Municipiului Focșani. Nejustificând în vreun fel pe ce se bazează și cu toate că intenționează să se prezinte ca independent, Tănase dorește sprijinul formațiunilor politice de dreapta în campania sa electorală. În afara dorinței sale, Nicu Tănase n-a fost totuși în stare să enunțe, vineri 29 martie 2024, în conferința sa de presă, vreun alt element credibil al demersului său.  

Nicu Tănase a ieșit, vineri 29 martie 2024, într-o conferință de presă, din lumina reflectoarelor politice, după o tăcere de trei săptămâni în urma demiterii sale din funcția de șef al organizației PNL Focșani și a dizolvării orgainzației pe care-a condus-o.Tăcerea lui Nicu Tănase durează din data de 7 martie a.c. Totuși, el revine, iată, acum cu determinare, pledând pentru o coagulare a forțelor de dreapta pentru a contracara influența PSD în alegerile locale din 9 iunie 2024.

"Intenționez să-mi depun candidatura la Primăria Focșani. Sper că cetățenii serioși și responsabili să fie alături de mine. Trebuie să salvăm Focșaniul de PSD. Nu poate câștiga niciun partid, singur, în fața PSD acum: nici PNL, nici AUR, nici Alianța Dreapta Unită. Eu pot fi o soluție pentru a aduna voturile non-PSD. Este nevoie de o coaliție locală pentru a câștiga alegerile în municipiul Focșani.", a subliniat Tănase în cadrul conferinței de presă de vineri 29 martie 2024.

Fostul lider al PNL Focșani a adus în discuție abia vineri 29 martie 2024 decizia surprinzătoare a PNL Vrancea de a-l demite din fruntea organizației locale. "De ce dizolvăm organizația Focșani chiar în preajma alegerilor? Nu se vrea câștigarea alegerilor, sunt înțelegeri pe sub masă, pentru ca unii să câștige la masa roșie. Lucrurile evoluează spre rău în PNL. Concluzia mea este că, acum, nimeni nu vrea să-l dea jos pe actualul primar.", a adăugat Tănase, arătând o perspectivă critică asupra situației politice din partidul său de origine.

Cu toate că Tănase nu a demisionat încă din PNL, posibilitatea excluderii sale din partid pare iminentă, în special după acest anunț. În acest moment, rămâne neclar dacă va primi sprijin din partea vreunui partid pentru a candida la Primăria Focșani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.