Politică

VIDEO | Flutur, președinte interimar al PNL până la Congres. Candidaturile pentru șefia partidului pot fi depuse până miercuri

Ziarul de Vrancea
3 apr 2022 1019 vizualizări

După ce l-au debarcat pe Florin Cîțu de la conducerea PNL, la doar 6 luni de când l-au ales, liberalii s-au reunit, duminică, în Consiliul Naţional al partidului, pentru a pune la punct congresul la care trebuie să își instaleze un nou președinte, cel mai probabil Nicolae Ciucă.

Liberalii au stabilit ca duminica viitoare să fie orgenizat Congresul pentru alegerea noului preșeinte al PNL.

Termenul de depunere a moţiunilor este 6 aprilie, ora 18.00, urmând ca dezbaterile în judeţe să se finalizeze până în 8 aprilie, ora 22.00.

Duminică 3 aprilie 2022 de la ora 10.00 a avut loc Biroul Politic Național al PNL, iar Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali pentru preluarea interimară a funcţiei de preşedinte. Lucian Bode va fi secretar general interimar al formaţiunii.

Anunțul a fost făcut de către Flutur, care a spus că votul a fost în unanimitate.

„Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național.

Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși.Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a declarat duminică prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Congresul PNL va fi organizat duminica viitoare pentru alegerea unui nou președinte, cel mai probabil actualul premier, Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîţu.

Şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, precizând că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.