Politică

VIDEO | Răspunsul liberalilor la acuzațiile primarului Misăilă referitoare la blocarea reabilitării străzilor din Cartierul Bahne

Ziarul de Vrancea
31 ian 2023 2358 vizualizări

Vineri 27 Ianuarie 2023 liberalii au răspuns într-o conferință de presă, acuzațiilor venite după ședința Consiliului Local Focșani de joi 26 ianuarie 2023 din partea primarului Cristi Misăilă și a consilierilor PSD.La fel ca și în cadrul ședinței de joi, liberalii au invocat și în cadrul conferinței de presă drept principale cauze ale blocării proiectelor ințiate de primarul Misăilă „limbajul suburban” folosit de acesta în relațiile cu ei, precum și  concepția potrivită căreia întâi trebuie finalizate proiectele începute deja și abia apoi aprobate altele.Liberalii i-au transmis de asemenea în conferința de presă de vineri, cumva ca un gen de amenințare primarului Misăilă, ” că nu mai merge ca până acum” și că se aștepte că se vor implica consistent în elaborarea bugetului pe anul acesta prin numeroasele amendamente pe care le vor iniția proiectului ce va fi propus de primar.

Ce au spus liberalii în conferința de presă susținută de către Nicu Tănase președintele PNL Focșani împreună cu aleșii locali Victor Dumitru și Liviu Macovei

Nicu Tănase, președintele PNL Focșani: ”Ieri a avut loc ședința Consiliului Local Focșani și, din păcate, a fost din nou martorii agresivității verbale a primarului și a lipsei de argumente. Nu există ședință publică în care primarul să nu se dea în stambă, să nu jignească și să refuze orice dialog civilizat cu ceilalți consilieri. Ținând cont de faptul că aleșii locale trebuie să fie exemple de bună, le solicit primarului și consilierilor PSD să dea dovadă de respect față de focșăneni, dacă nu pentru consilierii liberali, să renunțe la jigniri și amenințări care nu le fac cinste și transformă solemnitatea ședințelor în circ”.

Consilierul local în Consiliul Local al Municipiului Focșani, Victor Dumitru:Jignirile acestea, să nu vă închipuiți că a fost <<te rog frumos>> sau ceva de genul. S-au adresat cuvinte tari, citez și nu nominalizez: <<prostule>>, <<boule>>, <<dacă-ți f… una>>, <<nesimțiților>>, <<habar nu aveți>> și așa mai departe. Domnul primar se consideră stăpân pe plantație. El neagă democrația, neagă rolul Consiliului Local. Omul acesta este total pe contrasens”. (…) E stăpân pe primărie, e moșia lui? Jignindu-ne pe noi îi jignește pe cetățenii care ne-au susținut”

Consilierul local în Consiliul Local al Municipiului Focșani, Liviu Macovei:”La ședința Comisiei de buget și administrație publică, al cărei președinte sunt, domnul primar a întârziat ca de obicei. Cred că a venit la proiectul cu numărul 5, dacă nu mă înșel și, deodată, a venit cu jigniri din senin, pe care nici pe stadion nu le găsești. Părerea mea este că acest primar este greu de reeducat. (…) Eu sunt convins că face foarte multe drumuri către Vidra, se duce prea des la mentorul său Marian Oprișan și preia comportamentul acestuia”.

Trebuie menționat că atât acuzația referitoare la „limbajul suburban” folosit de primarul Misăilă în ședințele comisiilor de specialitate cât și concepția potrivită căreia întâi trebuie finalizate proiectele începute deja și abia apoi aprobate altele par mai degrabă parte componentă dintr-o strategie a majorității PNL-USR din Consiliul Local al Municipiului Focșani. Aceasta ar putea fi una de tipul: ”Să facem totul, sau aproape orice, pentru a-i mai administra o lovitură politică lui Misăilă, indiferent de numărul și tipul victimelor, ori al efectelor colaterale generate!” Cel puțin în ultimele luni de zile, pare a fi în desfășurare, un fel de concurs în rândul majorității PNL-USR din Consiliul Local al Municipiului Focșani, cu această temă. Cât de eficientă va fi o asemenea strategie, din punct de vedere politico- electoral, ne vom lămuri, desigur și noi și cei care-o aplică, peste aproape un an și jumătate de zile.    

Citiți și:Primarul Misăilă acuză majoritatea PNL-USR din CL Focșani că este împotriva reabilitării străzilor din Cartierul Bahne


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.