Politică

VIDEO + Foto | PSD a anunțat racolarea primarului comunei Dumitrești cu o zi înaintea venirii în Vrancea a lui Nicolae Ciucă

Ziarul de Vrancea
8 apr 2024 2637 vizualizări

Într-o conferință de presă susținută, vineri 5 aprilie 2024, la sediul PSD Vrancea, a fost anunțată trecerea primarului comunei Dumitrești, Adrian-Viorel Banaurs împreună cu echipa sa de consilieri, la formațiuna social-democrată.Anunțul survine chiar cu o zi înaintea venirii în Vrancea a președintelui Nicolae Ciucă la ședința Colegiului Director Județean al filialei PNL.Citiți în articol ce spune președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru despre trecerea primarului comunei Dumitrești, Adrian-Viorel Banaurs la PSD.  

Primarul comunei Dumitrești trece de la PNL la PSD înaintea alegerilor locale

Primarul comunei Dumitrești, Adrian-Viorel Banaurs, a oficializat vineri 5 aprilie 2024, în cadrul unei conferințe de presă susținute de PSD Vrancea, trecerea sa din rândurile Partidului Național Liberal (PNL) în cele ale Partidului Social Democrat (PSD). Această decizie vine în contextul pregătirilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, când Banaurs va candida din partea PSD pentru funcția de primar.

Adrian-Viorel Banaurs obținuse mandatul de primar al comunei Dumitrești în 2020, în calitate de membru al PNL. Totuși, în urma unor schimbări și calcule politice, acesta a decis să-și continue activitatea politică sub umbrela PSD-ului, sub conducerea președintelui PSD Vrancea, Nicușor Halici.

La conferința de presă de vineri 5 aprilie 2024 care a marcat această trecere, alături de Adrian-Viorel Banaurs și Nicușor Halici, au fost prezenți și consilierii locali ai ambelor partide politice din Dumitrești. Un aspect important al acestei mutări politice îl constituie și transferul consilierilor locali PNL în rândurile PSD-ului. 

Art. 33. — (1) Persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, dețin un mandat de ales local se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, fără să le înceteze, în condițiile art. 160 alin. (1) lit. h), art. 193 alin. (2) și art. 204 alin. (2) lit. j), după caz, din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, mandatul deținut, pe care îl pot exercita până la momentul intrării în exercițiul mandatului autorităților administrației publice locale alese în anul 2024, în condițiile prevăzute de art. 34”-aceasta este prevederea legală pe care au folosit-o primarul comunei Dumitrești, Adrian-Viorel Banaurs și consilierii săi atunci când au trecut de la PNL la PSD 

Această mutare politică nu afectează doar pe plan local, ci are implicații și la nivelul județului Vrancea. PNL Vrancea se confruntă astfel cu pierderea unuia dintre primarii aleși în anul 2020, iar PSD Vrancea își consolidează poziția în regiune.

Motivația din spatele acestei decizii este, conform declarațiilor lui Adrian Banaurs, nevoia de fonduri pentru dezvoltarea comunei Dumitrești. Acesta consideră că PSD-ul poate oferi mai mult sprijin financiar decât PNL-ul. De asemenea, Banaurs a subliniat că schimbarea sa de alianță politică a fost influențată și de schimbările din conducerea PNL Vrancea, mai ales după decesul fostului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Cu toate acestea, această mutare a stârnit nemulțumiri în rândul membrilor și simpatizanților PSD din comuna Dumitrești. Există chiar posibilitatea ca un alt fost viceprimar PSD, Marius Bodoc, să candideze la Primăria Dumitrești din partea unui alt partid la alegerile locale din 9 iunie. De asemenea, PNL ar putea prezenta la alegeri candidatul Florin Mărgărit pentru funcția de primar al comunei.

Ce spune președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru despre trecerea primarului comunei Dumitrești, Adrian-Viorel Banaurs la PSD

Mutarea lui Adrian Banaurs de la PNL la PSD înaintea alegerilor locale din comuna Dumitrești reprezintă încecare lovitură politică care are clar scopul de a determina schimbări în peisajul politic al județului Vrancea.Anunțul ei survine chiar cu o zi înaintea venirii în Vrancea a președintelui Nicolae Ciucă la ședința Colegiului Director Județean al filialei PNL.Conform informațiilor făcute publice prin intermediul unei postări activată vineri 5 aprilie 2024 pe contul de facebook PNL Vrancea:Președintele Partidului Național Liberal,Nicolae va fi prezent mâine( n.r. sâmbătă) 6 aprilie, la ședința Colegiului Director Județean al filialei vrâncene, în cadrul căreia vor fi discutate strategiile privind campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare programate pentru data de 9 iunie 2024.La ședința de mâine va fi prezent și vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, alături de alți colegi liberali din țară.Ulterior, delegația liberală va participa la o întâlnire cu fermieri și crescători de bovine din toată țara, la sediul unei cunoscute societăți comerciale de profil din Vrancea.”

Ziarul de Vrancea l-a contactat pe președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru solicitându-i să-și exprime punctul de vedere în legătură cu trecerea primarului comunei Dumitești, Adrian-Viorel Banaurs, împreună cu întreaga echipă, de la PNL la PSD.Iată ce a precizat acesta:„Domnul Banaurs se cere la PSD de mai mult timp, domnul președinte Cătălin Toma încă era in viață. Cu tot ajutorul oferit de Partidul National Liberal acestui om, nu a reușit sa-si consolideze poziția la Dumitresti, plângându-se mai ales în ultima perioadă că va pierde alegerile. Probabil se gândește ca prin această mișcare se salvează, fără a-i mai păsa de onoare, respectul de sine, colegi sau cariera.Oamenii sunt cei care întotdeauna au dreptate, la Dumitrești va fi o bătălie pentru principii și onoare, iar pentru el va fi foarte greu, pentru că nu mai are.…”.  

Conform  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.