Politică

Surse: PSD Focșani i-a retras sprijinul politic consilierului local Aurel Șelaru

Ziarul de Vrancea
3 apr 2022 5962 vizualizări
Consilierul local Aurel Șelaru, în timpul discursului rostit în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Focșani de joi, 24 februarie 2022.Acest discurs în contradictoriu cu primarul Cristi valentin Misăilă i-a adus lui Aurel Șelaru retragerea sprijinului politic din partea organizației municipale PSD Focșani.Consecința retregerii sprijinului politic, dacă hotărârea rămâne definitivă, este aceea că Aurel Șelaru este la un pas de a-și pierde mandatul  de consilier în Consiliul Local al Municipiului Focșani , mandatul 2020/24. 
Consilierul local Aurel Șelaru, în timpul discursului rostit în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Focșani de joi, 24 februarie 2022.Acest discurs în contradictoriu cu primarul Cristi valentin Misăilă i-a adus lui Aurel Șelaru retragerea sprijinului politic din partea organizației municipale PSD Focșani.Consecința retregerii sprijinului politic, dacă hotărârea rămâne definitivă, este aceea că Aurel Șelaru este la un pas de a-și pierde mandatul  de consilier în Consiliul Local al Municipiului Focșani , mandatul 2020/24. 

Conform surselor Ziarului de Vrancea - neoficiale, dar sigure - într-o ședință a conducerii organizației municipale PSD Focșani care a avut loc miercuri seară, 30 martie 2022, s-a spus la vot și s-a aprobat retragerea sprijinului politic consilierului local Aurel Șelaru.

Rezultatul acestui vot, dacă hotărârea rămâne definitivă în partid, îl aduce pe Aurel Șelaru la un pas de a-și pierde mandatul de consilier în Consiliul Local al Municipiului Focșani.

Ales consilier în Consiliul Local al Municipiului Focșani pe lista PSD la scrutinul din 27 septembrie 2020, Aurel Șelaru este pe cale să-și piardă mandatul odată cu retragerea sprijinului politic, decisă în ședința de miercuri seară, 30 martie 2022, a conducerii organizației municipale PSD Focșani, dacă respectiva hotărâre rămâne definitivă în partid.

Profesor de sport, fost vicepreşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ-Filiala Vrancea și jurnalist colaborator la Monitorul de Vrancea, Aurel Șelaru a deținut în perioada 07.08.2017- 12.11.2019 funcția de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea. 

În urmă cu aproximativ un an, Aurel Șelaru a fost subiectul unui articol de presă conform căruia a obținut o garsonieră ANL, în anul 2015, pe care a schimbat-o ulterior cu apartamentul pe care a solicitat să-l cumpere. Pentru a face aceasta potrivit legii, Șelaru ar fi depus la dosarul înregistrat la Primărie, printre altele, o declarație autentificată prin care și-a asumat consecințele legii, în caz că nu-i adevărată, că nu a deținut și nu deține o altă proprietate pe teritoriul României, inclusiv casă de vacanță. Doar că, atât în declarația de avere depusă înainte de alegerile locale dar și parlamentare, dar și în cea existentă la acest moment pe site-ul Primăriei, susține realitateadevrancea.net, apare faptul că Aurel Șelaru deține, împreună cu soția, o casă de locuit de 169 de metri pătrați, construită în 2018. Pe lângă casa de la Bordești, Șelaru mai deține o livadă și un teren agricol în Chiojdeni, respectiv Bordești.

De la ce i se trage lui Aurel Șelaru retragerea sprijinului politic din partea organizației municipale PSD Focșani

Aurel Șelaru a avut un schimb de replici în contradictoriu cu primarul Cristi Valentin Misăilă în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Focșani de joi, 24 februarie 2022. Acest schimb de replici a avut loc la discutarea proiectului de pe ordinea de zi cu privire la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Transport Public SA Focșani pe anul 2022 și estimat pe următorii 2 ani.

Ce a spus Șelaru când a cerut cuvântul la acest punct de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Focșani de joi 24 februarie 2022:

„Pentru că este și domnul director al SC Transport Public SA Focșani aici și pentru că am fost de curând în Autogara Focșani și am avut impresia că suntem pe la 1995, cam așa, este poarta de intrare în Municipiul Focșani: Vă rog, domnule director, pentru că sunteți aici, haideți să aducem Autogara Focșani la anul 2022.

Sunt anumite autobuze care circulă prin Focșani care ar trebui mai des igienizate și spălate. Ca să nu mai zic de autogară! Bănci vechi de pe timpul lui Moș Crăciun, rupte, putrezite. La fel, intrarea în autogară, ai impresia că te întorci în timp. Voi vota bugetul (n.r. bugetul de venituri și cheltuieli al SC Transport Public SA Focșani pe anul 2022 și estimat pe următorii 2 ani), dar vă rog să aveți aceste lucruri în vedere, pentru că reprezintă alături de gară și de celelalte intrări, poarta de intrare în Municipiul Focșani. Și nu circulă doar focșănenii, ci  atât vrâncenii, cât și alți români.”

Replica primarului Cristi Valentin Misăilă la discursul consilierului local PSD Aurel Șelaru în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Focșani de joi 24 februarie 2022:

„Bag seamă că vine degeaba (n.r. la ședințele Consiliului Local) domnul consilier local (n.r. consilierul local PSD Aurel Șelaru). Habar nu are ce proiecte votează și câte s-au votat. În primul rând, trebuie să vă spun, de fapt vă reamintesc, reamintesc tuturor focșănenilor că autogara Municipiului Focșani va intra într-un proiect amplu de reabilitare pe fonduri europene.

Contractul este deja semnat cu Agenția de Dezvoltare Sud-Est. Pentru reabilitare, pentru achiziție de autobuze electrice și montare de stații de încărcare lente pentru 16 autobuze electrice. Și urmează încă 20 de autobuze electrice pentru care am semnat deja contractul de furnizare cu Ministerul în colaborare Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice. Deci, practic, ne interesează foarte mult. Și ca să nu vă mai spun că anul trecut s-a făcut o reabilitare a covorului asfaltic din autogară. Un proiect amplu de reabilitare făcut atât de către noi, Municipalitate, prin atragerea de fonduri europene, cât și prin proiectele de investiții pe care le are deja prevăzute. Domnul director, SC Transport Public cu Consiliul de Administrație au prevăzut câteva proiecte de investiții în această autogară. Dar așa este când vrem să ne aflăm în treabă și vorbim fără să știm ce vorbim. Vorbim ca să ne facem numărul.” 

Revenirea consilierului local PSD Aurel Șelaru după replica dată primei sale intervenții de primarului Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă:

„Se pare că bălțile din autogară și băncile rupte nu interesează. Probabil că este bine așa. Este lucru bine făcut cum spun unii! Și până la intrarea în acest proiect de reabilitare, haideți să lăsăm lucururile așa! Ba dimpotrivă, să luăm și băncile să schimbăm și altceva pe acolo ca să fie și mai dezastru. Mulțumesc!  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.