Politică

Disputele între putere și opoziție în Consiliul Local Focșani au ajuns în faza ”cine ocupă primul sala de ședințe este cel mai tare!”

Mihaela Vlădescu
14 feb 2018 2128 vizualizări

Ca reacție a îndemnurilor consilierior liberali din ultima perioadă, de mobilizare în sala  de ședințe a Primăriei a focșănenilor nemulțumiți de buget și investiții chiar la  convocarea aleșilor de miercuri, 14.02.2018, primarul Misăilă a ocupat sala menționată înaintea celor care aveau în plan să o facă; folosindu-se pentru acest scop de angajații Primăriei și ai instituțiilor subordonate acesteia. Odată acest obiectiv îndeplinit, oricine a vrut să participe la ședința publică a Consiliului Local Focșani de miercuri, 14.02.2018, a fost oprit de agenții firmei de pază la intrare. Sub pretextul ,real, că nu mai sunt locuri în sala de ședințe a Primăriei. Printre cei care au fost ținuți la  ușă s-au aflat și consilieri ai opoziției. În cadrul ședinței a fost votat bugetul pe 2018, buget ce nu a fost supus dezbaterii publice, așa cum prevede legea

 

Ședința de Consiliu Local de miercuri a fost una cu scântei, edilul Focșaniului restricționând accesul în sală. Printre cei care nu au fost primiți în sla de ședințe s-au aflat câțiva consilieri ai opoziției, ziariști dar și focșăneni care doreau să-și exprime nemulțumirea vizavi de neincluderea în lista investițiilor pe 2018 a unor lucrări. Pentru a evita accesul la ședință al acestora, sala  a fost umplută de angajații Primăriei și ai instituțiilor subordonate acesteia, care au fost consemnați la serviciu până după ora 20,00 când s-a terminat ședința. Sub pretextul lipsei de locuri din sală, angajații firmei care asigură paza Primăriei s-au postat în ușă și au refuzat să lase accesul liber pentru o parte dintre consilierii opoziției, focșănenii care îi însoțeau pe aceștia și jurnaliști. După minute de discuții aprinse cu angajații firmei de pază, accesul în sală a fost permis. Miza a fost aprobarea bugetului pe anul 2018, buget pentru care municipalitatea nu a organizat anul acesta dezbatere publică, așa cum prevede legea. Pentru acesta primarul a dorit să se asigure că nu are parte de contestatari. "Nu am fost lăsați să intrăm în sală la ora 16,00 pentru a participa la ședință, domnule primar, pentru că sala a fost ocupată de la ora 15,00, iar cetățenii nu au avut acces în sală, ceea ce este inadmisibil. Domnule președinte de ședință, este abuziv ce faceți", a spus consilierul liberal Ana Maria Dimitriu, după ce i-a fost refuzat dreptul la cuvânt. "Eu văd că sunteți în sală", a răspuns Ionuț Merșoiu, președintele de ședință. Spiritele s-au calmat pe moment după apelul la toleranță făcut de Marius Iorga. Scandalul a fost reluat însă, câteva minute mai târziu, în sala de ședințe unde consilierii PSD și ai PNL au avut schimburi de replici în contradictoriu, ședința începând cu o oră întârziere. Primul punct asupra căruia nu s-a căzut de acord a fost solicitarea de suplimentare a ordinii de zi, solicitare permisă primarului Cristi Misăilă, dar nu și opozantului Nicu Tănase. După mai bine de trei ore  de discuții bugetul pe 2018 al Municipiului Focșani, mult mai mic decât cel din anul anterior, a fost supus aprobării.

Desfășurarea întregii ședințe poate fi urmărită în înregistrările VIDEO de mai jos:


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.