Politică

Replica PSD Adjud după ce aleșii săi au blocat, în CL, transmiterea amplasamentului unei creșe, având finanțare asigurată

Ziarul de Vrancea
27 oct 2021 1424 vizualizări

Reamintim că în ședința extraordinară a Consiliului Local Adjud convocată vineri, 22 octombrie 2021, cei şapte consilieri locali PSD au blocat predarea amplasamentului viitoarei creşe din oraş cu finanțare asigurată de Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației către Compania Naţională de Investiţii (CNI). Despre acest subiect Ziarul de Vrancea apublicat articolul care poate fi recitat accesând titlul alăturat:Oportunitatea de a construi o creșă la Adjud cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, foarte aproape de a fi ratată.În legătură cu acest subiect pe contul de facebook PSD Adjud a fost făcută publică următoarea replică

”Ca urmare a apariției unor informații în spațiul public conform cărora grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Adjud se opun și blochează proiectul de investiții privind construirea unei creșe în municipiu, suntem nevoiți să facem câteva precizări în acest caz.

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Adjud nu se opune ci susține toate investițiile privind modernizarea infrastructurii locale, cu condiția ca aceste demersuri să respecte prevederile legale.

În acest context, proiectul de investiții mai sus menționat are mai multe probleme care încalcă mai multe prevederi legale, din care amintim:

1. Terenul pe care Primăria Adjud intenționează să construiască o creșă este în administrarea Colegiul „Gh. Balș“, care prin votul membrilor Consiliului de Administrație au fost de acord predarea la municipalitate pentru acest proiect. Numai că, prin această decizie, municipalitatea intenționează să dea în administrarea Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va finanța acest proiect, și CANTINA Colegiul „Gh. Balș“, lucru cu care nu sunt de acord nici elevii, nici cadrele didactice care iau masa acolo și nici noi, consilierii locali PSD. Dacă cel/cei care au realizat acest proiect au greșit și nu au mers în teren să vadă care este realitatea să își asume acest lucru.

2. Mai mult, terenul pe care Primăria Adjud intenționează să construiască creșa se află în litigiu, pe rolul instanțelor judecătorești, ori până la rămânerea definitivă și irevocabilă a unei hotărâri, care să ateste cine este proprietarul de drept, acest teren nu poate fi grevat de alte sarcini și implicit nu i se poate da o destinație sau alta. Există și un proces la CEDO care vizează tot acest litigiu dintre societatea comercială și Primăria Adjud.

Acestea sunt premisele care au stat la baza deciziei luate de grupul consilierilor locali PSD din Consiliul Local Adjud, de a nu vota acest proiect de hotărâre și de a solicita conducerii UAT Adjud să găsească o soluție urgenta și legala în vederea implementării acestui proiect.

Mai mult decât atât, primarul Florin Nechifor, aparatul tehnic și de specialitate din cadrul Primăriei Adjud, consilierii locali PNL, au știut din primăvară despre oportunitatea realizării acestui proiect, au știut și că terenul vizat se află într-un litigiu și cu toate acestea nu au identificat un alt teren pe care să fie construită creșa. Asta în condițiile în care se știe că pe un teren aflat în litigiu, până nu există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, nu se poate construi.

Adjudenii pot pierde construirea unei creșe din cauza unor oameni care pun mai presus de interesul Adjudenilor, ura, disputele politice și disputele personale. De asemenea, optează să informeze oamenii din mediul online cu informații false ce îi duc în eroare.

Acesta este adevărul!”-PSD Adjud

Text informații +foto:PSD Adjud


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.