Politică

Primarul Misăilă „bate șaua” ca să priceapă Oprișan: „Este o atmosferă încordată!” (în PSD Vrancea - n.red.)

Ziarul de Vrancea
3 oct 2020 5226 vizualizări

Într-o intervenție pe postul TV DIGI 24, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, a făcut următoarele precizări referitoare la situația din PSD Vrancea după alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, și despre noua componență a Consiliului Local Focșani pe care au hotărât-o votanții focșăneni la scrutin: Urmează alegeri parlamentare și vom face o analiză foarte clară să vedem ce s-a întâmplat, unde s-a câștigat, unde s-a pierdut. În organizația Vrancea este o atmosferă încordată și vom stabili în Biroul Politic Județean ce avem de făcut. Avem o componentă fragilă în Consiliul Local, care va duce la mari lupte, pentru că nici PNL și nici PSD nu sunt majoritari. Îmi doresc să ne așezăm la masa tratativelor și să ducem mai departe proiecte în beneficiul cetățenilor”.

În aceeași intervenție, primarul Misăilă, a menționat despre înfrângerea lui Oprișan:

„A fost o opțiune a electoratului din Vrancea. Nu este un caz singular, s-a întâmplat și în PNL. Cetățenii doresc la un moment dat o schimbare după un mandat foarte lung al unor oameni, chiar dacă au făcut multe pentru comunități. Eu sunt doar un simplu membru în PSD, nu am funcții de conducere și nu am aspirat la ele.”

Așa cum Ziarul de Vrancea a publicat recent în articolul: „ A venit ora decontului: PSD Vrancea așteaptă „o decizie bărbătească” din partea lui Oprișan”, din informațiile vehiculate în mediul politic local, intrate în posesia jurnalistului Ionel Sclavone, problemele lui Marian Oprișan nu s-au încheiat odată cu pierderea alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Ele vor continua probabil în scurtă vreme la nivelul organizației județene a PSD, unde Oprișan este așteptat să-și asume responsabilitatea înfrângerii, așa cum a anunțat și președintele partidului, Marcel Ciolacu, într-un interviu televizat.

„Dacă colegii ar fi înțeles că este nevoie să facă o schimbare, am fi avut un rezultat mai bun”, a spus Ciolacu la un post de televiziune. Ciolacu a declarat că responsabilitatea înfrângerilor le aparține exclusiv celor care au condus organizațiile județene și care au stabilit listele de candidați așa cum au dorit.

Chiar dacă nu l-a nominalizat direct pe Oprișan, președintele PSD a spus că le-a sugerat anumitor baroni locali, care ocupau funcțiile de prea multă vreme, să lase pe alții în locul lor.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu reprezintă semnalul schimbării la nivelul conducerii organizației PSD Vrancea.

Rămâne să vedem cine va prelua organizația PSD, în cazul în care Marian Oprișan, așa cum este de așteptat, va fi dat la o parte. Sursele noastre au evitat să ne dea un răspuns concret, însă au precizat că există mai multe posibile variante.

Între cei care îi vânează scaunul lui Oprișan, ar fi și deputatul Nicușor Halici care, se pare, de mai multă vreme, trage sfori la București, pentru a prelua conducerea PSD Vrancea. Un alt nume vehiculat este cel al primarului din Odobești, Daniel Nicolaș.

Printre posibilii înlocuitori a fost pomenit și Cristi Misăilă, însă sursele noastre spun că acesta nu are vechimea suficientă în partid și nici nu se bucură de o susținere foarte mare la nivelul organizației. Totuși, faptul că este primarul municipiului reședință de județ, dar și relația bună cu Marcel Ciolacu, președintele PSD la nivel național, s-ar putea să constituie atuuri care să plaseze într-o poziție favorabilă în adjudecarea șefiei organizației social democraților vrânceni în perioada următoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.