Politică

PNL susține mărirea salariilor, dar nu oricum

Alexandra TĂTARU
28 mai 2017 1040 vizualizări

Cătălin Toma a reamintit vrâncenilor, la conferința de presă săptămânală, că Legea unică a salarizării tocmai a trecut de Senat și că ”manipularea” celor de la PSD-ALDE continuă ”grosolan”

În cadrul conferinței de presă, de la sediul PNL Vrancea, Cătălin Toma a făcut o scurtă sinteză a activității sale parlamentare săptămânale și a explicat faptul că legea ”Olguța Vasilescu”, cum mai este numită ”legea salarizării unitare”, este de fapt o normă inechitabilă și că cei care o susțin nu fac decât să manipuleze opinia publică și atât. Senatorul Toma a spus că, de fapt, ”PNL susține mărirea salariilor, susține un aparat administrativ funcțional, eficient și bine plătit, dar pe baza unor resurse existente și nu probabile”. Toma susține că textul de lege pornește de la un fundament total nepotrivit pentru segmentul bugetar. ”Vreau să atenționez opinia publică că legea pornește pe fundamentul salariului minim garantat care are valori diferite de la an la an, iar echitatea despre care vorbește această lege, prin principiile pe care le enunță inițiatorii ei, este rezolvată abia în anii 2020-2021. Este o încercare grosolană de a aduce atenția publică pe un subiect fierbinte, pentru fiecare familie din România și, în același timp, creează niște așteptări uriașe, având în vedere faptul că peste tot cei de la PSD-ALDE spun că vor face această lege, vor trece această lege,  dar nu au avut curajul să o treacă în mod corect, responsabil și eficient. Această lege trebuia să vină din cadrul Guvernului, trebuia să aibă la baza ei documentele justificative pentru a avea rapoartele semnate de către Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție pentru a nu fi discuții în cadrul Parlamentului că sunt sau nu sunt bani pentru a acoperi pentru aceste măriri salariale”, a precizat senatorul PNL.

Legea salarizării unice este de fapt a inechității sociale

Preşedintele PNL Vrancea este convins că această lege este a ”inechității sociale” cât timp se raportează la salariul viceprimarului, care poate fi cu orice fel de studii, de orice culoare politică, într-o funcție aleasă, și care nu are de-a face cu munca unui intelectual sau altui angajat care a promovat niște trepte ierarhice profesionale către o categorie superioară de salarizare. Un alt exemplu amintit a fost acela al listei de nemulțumiri publicate de Sindicatul Liber din Învățământ din care reiese că actualul Guvern și actuala clasă politică nu acordă importanță problemelor din învățământ, iar majorările salariale au rămas la stadiul de promisiuni. ”În acest moment mai există Legea 284/2010, tot lege unică a salarizării, care nu se  aplică, este practic ”înghețată” și, în prezent, se aplică scheme din anul 2008. Sper, și îmi doresc din tot sufletul, ca această lege a Olguței Vasilescu să nu aibă aceeași soartă precum cea din 2010. Prin această nouă lege unică a salarizării există pericolul să se creeze o avalanșă de procese. Cine va suporta și cine va plăti, în cazul unor sentințe favorabile a funcționarilor publici, daunele care se vor crea la bugetele locale?”, a mai adăugat senatorul Cătălin Toma. Având majoritatea în parlament, cei de la PSD-ALDE nu își fac griji că nu va trece această lege și de Camera Deputaților. Între timp, liberalii se pregătesc de campania electorală pentru alegerile din 17 iunie pentru șefia organizației naționale. (A.T.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2524 zile, 19 ore, 49 minute, 7 secunde
Este ciudat ca preocuparile unui asa-zis liberal ajuns in Parlament tin de salariile bugetarilor si nu de liberalism, ca de aici vine cuvantul liberal, de la liberalism. Tin sa reamintesc domnului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.