Politică

Parlamentarii PNL de Vrancea critică programul actual de guvernare

Alexandra TĂTARU
5 iul 2017 1102 vizualizări

Liberalii au avertizat cetățenii cu privire la noi taxe pe care actualul guvern vrea să le introducă

 

Într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Vrancea, parlamentarii Cătălin Toma și Ion Ștefan au adus în discuție cele mai recente schimbări care au avut loc pe planul politic național. Aceștia și-au manifestat dezacordul total cu privire la schimbările pe care le face actualul Guvern și care, spun aceștia, crează tot felul de recorduri în politică, în condițiile în care măsurile pe care le propun nu au nicio legătură cu programul promis în campania electorală. Taxe peste taxe, unele aberante, se pregătesc pe spinarea cetățenilor. Deputatul Ion Ștefan a adus și o veste bună. Amendamentul propus de deputat cu privire la eliminarea suprataxei pe gunoi a fost aprobat.

Potrivit senatorului Cătălin Toma, actualul Guvern Dragnea-Tudose a început total cu stângul, în linie cu politica partidului. ”După ce și-au aplaudat căderea propriului Guvern și punerea în funcție a acelorași demnitari, iată că se fac mișcări total nepotrivite. Prima mișcare a fost să taie din programul de guvernare, cu care au reușit să vrăjească mințile românilor și să-i aleagă în Parlament. PNL consideră că programul de guvernare este total schimbat și dorim să vă comunicăm anumite aspecte care țin de ridicol și de neseriozitatea acestor oameni care încearcă să conducă România doar în interes personal ”, a declarat senatorul Cătălin Toma.

Măsuri în dezinteresul cetățenilor

Senatorul liberal a expus câteva măsuri care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018 și care au fost amânate pentru 1 ianuarie 2019, precum reducerea TVA la 18% și plata taxelor online. Totodată, a enumerat câteva taxe noi pe care actualul guvern dorește să le introducă, respectiv taxa de solidaritate, ce pune cruce cotei unice și în urma căreia se vor pune în pericol veniturile celor care câștigă peste medie. Pe listă s-a mai adăugat impozitul pe venitul global pentru persoanele fizice care, în opinia liberalilor, ar încuraja birocrația și evaziunea fiscală și i-ar descuraja pe cei care vor să facă performanță, taxa pe produsele cu impact negativ asupra populației care de fapt este o suprataxă ce va duce la creșterea prețurilor pe produse și o altă taxă , de 1%, pe cifra de afaceri în energie și comunicații. În afară de aceste taxe, potrivit parlamentarilor liberali, actualul guvern vrea să crească salariul minim la 2.000 lei, o măsură care ar distruge firmele mici și mijlocii, să sacrifice pensiile celor care au contribuit până acum la fondul de pensii prin desființarea Pilonului 2 de pensii și, nu în ultimul rând, anularea libertății economice a individului prin interdicția de înființa societăți comerciale, dacă persoana a avut societăți care au intrat de două ori în insolvență. Acestea au fost câteva din măsurile propuse de actualul Guvern și pe care Partidul Național Liberal le reclamă ca fiind aberante pentru societatea actuală . ”PNL condamnă astfel de practici și arată neseriozitatea oamenilor politici care nu-și asumă nicio greșeală. Nici fluctuația cursului euro, nici dispariția stimulentelor pentru tineri, nici dispariția programului primului salariu, nici lipsa ordinului de ministru pentru programele PNDL ș.a.Un partid cum este PSD încearcă să se joace cu interesele cetățenilor prin acest program de guvernare”, a mai precizat Cătălin Toma.

Deputatul Ion Ștefan a reușit să elimine suprataxa pe gunoiul menajer

Deputatul Ion Ștefan a anunțat că, începând cu vacanța parlamentară, va acorda mai multă atenție municipiului Focșani și va încerca să clarifice momentele de groază și incertitudine care planează în acest moment. În calitate de deputat, Ion Ștefan a adus o veste îmbucurătoare pentru antreprenori și pentru cei care muncesc să-și plătească zi de zi taxele și impozitele. În nume personal, acesta a inițiat un amendament în Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, prin care PNL a reușit suspendarea taxei de 80 de lei pe tona de gunoi menajer depozitat la groapă, deci reducerea facturii plătite de populație pentru gunoiul menajer. În urmă cu ceva timp, Ion Ștefan a prezentat public proiectul său și, spunea atunci, că guvernul Grindeanu considera această taxă ca fiind necesară pentru a colecta selectiv gunoiul menajer. ”Noul Guvern a acceptat amendamentul depus de noi în Camera Deputaților, pentru că am considerat că cetățenii nu trebuie pedepsiți pentru neputința Ministerului Mediului. Condiționalitatea legii nu se referea decât la Planul Național de Gestionare a Deșeurilor care trebuia implementat în 2016, în noiembrie. Nu erau cetățenii vinovați că cei din minister nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu”, a precizat deputatul liberal Ion Ștefan. Concret, parlamentarul vrâncean a reușit să elimine o taxă în plus pe gunoiul menajer, care nu-l ajuta pe cel care-l transporta la groapa de gunoi, ci doar împovăra populația cu altă taxă, transformând gunoiul ”în haina de blană” a guvernului . (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.