Politică

Oprișan se face ”portavocea” lui Dragnea împotriva adversarilor

Mihai Boicu
14 mar 2018 2447 vizualizări

Baronul de Vrancea a ieșit să confirme declarațiile făcute de Liviu Dragnea despre cum a ajuns președinte interimar al PSD, deși ”statul de drept” vroia să îl impună pe Valeriu Zgonea.Mai mult, Marian Oprișan a plusat cu un atac împotriva lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat că a ajuns președinte PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu și George Maior.

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a susținut, într-un interviu la Antena 3, că a ajuns președintele interimar al PSD în anul 2015 după ce fostul ministrul de interne Gabriel Oprea i-ar fi transmis că ”statul de drept” îl vrea numărul unu în partid pe Valeriu Zgonea. La discuții ar fi fost martor și Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, care a ținut să confirme afirmațiile făcute de Dragnea, arătând astfel că a trecut cu ”arme și bagaje” în barca acestuia și se face util prin declarații de susținere și atacuri împotriva adversarilor. Liviu Dragnea a declarat că Gabriel Oprea i-ar fi spus că Valeriu Zgonea trebuie să fie președintele PSD, iar el numărul doi, la indicațiile ”statului de drept”. Ulterior a avut loc și o discuție față în față, la care a fost prezent și Marian Oprișan. "În separeu erau domnul Oprea şi cu domnul Vali Zgonea. Ulterior a venit şi domnul Marian Oprişan. Şi Vali Zgonea, şi Marian Oprişan, eu îi ştiu oameni de bună-credinţă şi care nu cred că pot minţi dacă o să îi întrebe cineva şi care mi-au zis: 'Domnule, am vorbit la statul de drept şi se acceptă ca tu să fii preşedinte interimar şi Vali Zgonea numărul doi. Adică tu numărul 1 şi Vali Zgonea numărul doi'. Am zis: 'Gabi, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit, nu ştiu de ce Vali Zgonea se bagă în chestia asta sau participă la treaba asta. Eu am venit pentru că ai insistat să vorbim. Nu mai vreau să discutăm subiectul acesta niciodată, pentru că nu avem ce să discutăm despre partid în felul ăsta. Dacă ai discutat cu altcineva vreodată în maniera asta, este treaba ta sau treaba voastră. Partidul va hotărî miercuri şi eu cred că voi fi preşedinte interimar'", a susținut Liviu Dragnea. Afirmațiile președintelui PSD au fost confirmate de Marian Oprișan, tot la Antena  3, unde a avut o intervenție telefonică. „În ceea ceea privește discuția relatată de dl președinte Dragnea cu privire la faptul că dl Gabriel Oprea a invocat statul de drept când i-a propus lui Valeriu Zgonea să fie numărul unu sau dlui Dragnea să fie numărul unu și dl Zgonea numărul doi, am fost la discuția respectivă, că i-am și zis: dacă tu ești numărul unu și el numărul doi, eu ce să fiu, numărul 15? Tot ce a afirmat dl Dragnea aseară este complet adevărat”, a spus Marian Oprișan.

Oprișan a tăiat panglici cu ”omul lui Băsescu”

Șeful PSD Vrancea l-a atacat și pe Victor Ponta, fostul lider PSD care era tot timpul prezent la inaugurări și alte evenimente în Vrancea. După ce a trecut de partea lui Dragnea, Oprișan și-a ”amintit” că Victor Ponta ar fi fost pus în funcția de președinte PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu. "La fel de adevărat este că, de cele mai multe ori, Victor Ponta se consulta informal cu cei mai importanți colegi din conducerea PSD. Dar de cele mai multe ori, luam o decizie, și a doua zi Victor Ponta o modifica după ce se consulta cu George Maior. George Maior este nașul lui Victor Ponta", a spus Oprișan în cadrul intervenției telefonice de la Antena 3. ”Cert este un singur lucru: Victor Ponta a devenit președintele PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu și a lui George Maior”, a continuat ataculMarian Oprișan, la Atena 3. Liderul PSD Vrancea s-a aflat în relații reci cu Liviu Dragnea după alegerile din 2016, pentru că nu a reușit să își impună oamenii în echipa guvernamentală. Din aceste motive, Oprișan a fost în tabăra fostului premier Mihai Tudose atunci când acesta a fost dat jos de Dragnea. Între timp, relațiile dintre Oprișan și Dragnea s-au îmbunătățit și baronul de Vrancea a prins  funcția de vicepreședinte regional al PSD. Mai mult, acesta a ieșit să confirme ”dezvăluirile” lui Liviu Dragnea și l-a atacat pe Victor Ponta. Dacă după câțiva ani, Oprișan și-a amintit că Victor Ponta ar fi ajuns președinte PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu, suntem curioși ce își va ”aminti” despre Liviu Dragnea, când acesta nu va mai conduce partidul. (Mihai BOICU)

Citiți și:Marian Oprișan zguduie scena politică: 'Victor Ponta a devenit președintele PSD cu sprijinul lui Băsescu și a lui George Maior'


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.