Politică

Oprișan nu îi bagă în seamă nici a doua oară pe vrâncenii din diaspora

Ziarul de Vrancea
29 mai 2019 1639 vizualizări

Consilierul județean PNL Ovidiu Burdușa a primit pentru a doua oară un refuz din partea conducerii Consiliului Județean în privința solicitării de înființare a unui serviciu în cadrul instituției pentru vrâncenii care lucrează în străinătate.

La fel ca prima dată, reprezentanții CJ îi spun că nu pot înființa un asemenea serviciu și că partea de comunicare cu toți cetățenii este asigurată de Serviciul de comunicare. ”Când spune Marian Oprișan adevărul? Când zâmbește galeș în fața camerelor de luat vederi spunând că a înțeles mesajul românilor și a diasporei sau când respinge, pentru a doua oară, propunerea mea și a colegilor mei de a înființa un serviciu în cadrul Consiliului Județean care să se ocupe de relația cu vrâncenii din Diaspora. Postez răspunsul pe care mi l-a transmis înainte de alegeri, înainte ca vrâncenii și toți românii din Diaspora să-și demonstreze patriotismul și să iasă masiv la vot. Nu intenționez să mă dau bătut și voi depune iarăși, pentru a treia oară, o solicitare pentru înființarea acestui serviciu. Îi atrag atenția colegului Oprișan că vrâncenii din Diaspora nu mai acceptă să fie supuși umilinței unui al treilea refuz, mai ales după ce Guvernul PSD, pe care îl reprezintă și el, i-a ținut la cozi zeci de ore, împiedicându-și să-și exercite dreptul fundamental la vot. Domnule președinte, demonstrați că ați recepționat mesajul Diasporei, așa cum ați declarat public. Aștept să reveniți asupra refuzului de a ajuta vrâncenii din Diaspora și să dați curs solicitării noastre”, spune Ovidiu Burdușa într-o postare pe pagina sa de socializare. De asemenea, reprezentanții CJ i-au transmis și pe pagina de socializare a instituției că există un departament care s-ar ocupa cu ceea ce a solicitat, înființat la ședința din aprilie, la care nu a participat. De menționat că nici Marian Oprișan nu a fost prezent atunci, președintele CJ având la activ mai puține prezențe la ședințe decât consilierul PNL. În timp ce CJ motivează că nu există cadrul legal pentru înființarea unui serviciu care să se ocupe de vrâncenii care sunt plecați în străinătate, la Consiliul Județean Suceava există un asemenea departament, deși acolo nu sunt în vigoare alte legi decât în Vrancea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.