Politică

Oficial, Ciolacu a „dat la pace” cu Oprișan. Neoficial, baronul l-a cam „făcut” pe „buzoianul reformator”, șef al PSD

Ziarul de Vrancea
23 oct 2020 5860 vizualizări
Foto:arhiva ZdV credit foto:digi24.ro
Foto:arhiva ZdV credit foto:digi24.ro

Din informațiile Ziarului de Vrancea, în ciuda declarațiilor războinice, președintele PSD Marcel Ciolacu a cedat în fața lui Marian Oprișan, lăsând practic șefia organizației PSD Vrancea pe mâna sa, prin omul de încredere Nicușor Halici, chiar dacă deputatul Angel Tîlvăr fusese numit, cu doar 24 de ore înainte, președinte interimar al organizației PSD Vrancea de către Consiliul Politic Naţional.

În plus, lista de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 rămâne cea stabilită de Oprișan și votată în ședința Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea de marți, 20 octombrie 2020. Mai puțin poziția 1 pe listă de la Senat, din care se retrage Oprișan, ca să fie propulsat Angel Tîlvăr. Acesta primește poziția numărul 1, devenită liberă prin retragerea lui Oprișan (așa cum dorea Marcel Ciolacu, președintele PSD la nivel central) ca un premiu de consolare. Pentru că a fost înlocuit în funcția de președinte interimar al PSD Vrancea (în care fusese numit de doar 24 de ore) de omul baronului Oprișan, Nicușor Halici.    

Reamintim că miercuri, 21 octombrie 2020, conducerea centrală a PSD a invalidat lista de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie, propusă de organizația PSD Vrancea, după ce Marian Oprișan, fostul lider al organizației, a convocat o ședință a Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea în care s-a pus primul pe lista senatorilor PSD din județ.

Deși miercuri, spre orele prânzului, era dată ca certă informația că în ședința Comitetului Politic Național al PSD, conducerea centrală a invalidat, în unanimitate, la propunerea lui Marcel Ciolacu, lista înaintată de Oprișan, iar după ședință, președintele PSD declara, preluat de mai multe posturi de televiziune și ste-uri din presa centrală că „Marian Oprisan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament. Cel mai oportun e să rămână vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Se declanșează din nou procedura de desemnare a candidaților și diseară vom lua decizia privind lista de la Vrancea”, la orele 21:00, informațiile de pe fluxurile de știri naționale aveau să consfințească o întorsătură spectaculoasă a situației.

Concret, lista de candidați la alegerile parlamentare, stabilită marți de Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, convocat la inițiativa și sub controlul lui Marian Oprișan, a fost validată aproape în totalitate, în ședința Comitetului Politic Național al PSD de miercuri, 21 octombrie 2020, seara. Singura schimbare care arată și în ce punct s-a stabilit înțelegerea între Ciolacu și Oprișan este că baronul de Vrancea și-a retras candidatura de la Senat de pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 în Vrancea.

În locul său va cadida pe poziția nr 1 pe respectiva listă actualul deputat Angel Tîlvăr. Un alt punct al înțelegerii care arată încă o dată că Marcel Ciolacu a cam fost „învins” de Oprișan în această dispută îl reprezintă faptul că în locul lui Angel Tîlvăr, care fusese numit președinte interimar al organizației PSD Vrancea de către Consiliul Politic Naţional marți, va ocupa această funcție actualul deputat PSD de Vrancea Nicușor Halici, cunoscut ca fiind omul de încredere al Baronului de Vrancea.   

Până la urmă, „jocul la intimidare” al lui Marian Oprișan, în disputa cu noua conducere centrală a Partidului Social Democrat, s-a dovedit a fi în mare parte unul de succes pentru acesta. Deși Marcel Ciolacu l-a destituit pe 5 octombrie 2020 din fruntea organizației PSD Vrancea, miercuri seară, 21 octombrie 2020, i-a redat practic șefia luată, prin numirea lui Nicușor Halici.

În plus, lista de candidați PSD în Vrancea la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, stabilită de Oprișan, rămâne aproape neschimbată. Dacă la toate acestea mai adăugăm foarte posibilul post de vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, rezultă de fapt că PSD în Vrancea va însemna, în continuare, tot și doar ce vrea și spune Marian Oprișan. Aceasta este cruda realitate, în ciuda „mușchilor” pe care și i-a tot „arătat” în fața lui Oprișan, până acum, Marcel Ciolacu. Dar mai ales în disprețul suveran față de votul alegătorilor vrânceni, cei care au  transmis, totuși, un mesaj suficient de tranșant la urne pe 27 septembrie 2020. Dar de care, iată, nu prea se sinchisesc șefii „reformatori” ai PSD!

În urma înțelegerii Ciolacu-Oprișan de miercuri, 21 octombrie 2020, listele de candidați ai PSD în județul Vrancea pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, vor avea următoarea componență

Senat

1. Angel Tîlvăr

2. Dumitrescu Cristian Sorin

3. Ailincuței Lauriana

4. Matișan Bogdan -Emilian

Camera Deputaților

1. Halici Nicușor

2. Stoica Elena

3. Marin Laurențiu Daniel

4. Carnariu Vasile

5. Nica George Claudiu

6. Bălan Doru Geany

7. Șelaru Aurel

P.S.:Se pare că lui Marcel Ciolacu și celor din jurul său le-a fost frică să mergă mai departe cu sancționarea lui Oprișan, din cauză că o astfel de cale le-ar fi pus în pericol listele cu candidați la alegerile parlamentare din Vrancea, care puteau deveni contestabile la o eventuală escaladare a conflictului. Concret, astăzi (joi 22 octombrie 2020), fiind ultima zi de depunere a candidaturilor, refacerea totală a listelor nu s-ar mai fi putut realiza cu aprobarea lor în Consiliul Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, iar orice eventuală contestare, bine și temeinic documentată, ar fi putut duce inclusiv la rămânerea PSD fără candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 în județul nostru. Strategia agresivă a lui Oprișan în disputa cu Marcel Ciolacu exact pe această anticipată frică s-a bazat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.