Politică

VIDEO | „Răscoala” de la Vrancea, înăbușită de Ciolacu. Oprișan, scos de pe lista de senatori pe care s-a pus singur

Ziarul de Vrancea
21 oct 2020 4996 vizualizări
„Dacă colegii ar fi înțeles că este nevoie să facă o schimbare, am fi avut un rezultat mai bun”, a spus Ciolacu la un post de televiziune pe 28 septembrie, în prima zi după scrutinul localelor 2020. Chiar dacă președintele PSD la nivel național a evitat să nominalizeze pe cineva, el a lăsat să se înțeleagă că printre cei vizați ar fi și Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, care ar fi trebuit să realizeze că alegătorii își doresc o schimbare.Foto:digi24.ro
„Dacă colegii ar fi înțeles că este nevoie să facă o schimbare, am fi avut un rezultat mai bun”, a spus Ciolacu la un post de televiziune pe 28 septembrie, în prima zi după scrutinul localelor 2020. Chiar dacă președintele PSD la nivel național a evitat să nominalizeze pe cineva, el a lăsat să se înțeleagă că printre cei vizați ar fi și Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, care ar fi trebuit să realizeze că alegătorii își doresc o schimbare.Foto:digi24.ro

Conducerea centrală a PSD a invalidat miercuri lista propusă de organizația PSD Vrancea, după ce Marian Oprișan, fostul lider al organizației, a convocat o ședință în care s-a pus primul pe lista senatorilor PSD din județ.

În ședința Comitetului Politic Național al PSD, conducerea centrală a invalidat, în unanimitate, la propunerea lui Marcel Ciolacu, lista înaintată de Oprișan, potrivit unor surse politice. 

După ședință, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că „Marian Oprisan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlament”.

VIDEO:Digi24HD

„Cel mai oportun e să rămână vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Se declanseaza din nou procedura de desemnare a candidaților și diseara vom lua decizia privind lista de la Vrancea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lista organizației PSD Vrancea va fi propusă, în cele din urmă, de Angel Tîlvar, numit, marți, președinte interimar al filialei. Tîlvăr fusese demis, într-o ședință paralelă, organizată de Oprișan, marți seara. 

Text informații digi24.ro

Reamintim că marți (20 octombrie 2020), Marian Oprișan - cu sprijinul neprecupețit al oamenilor săi de încredere - a ales „să joace la intimidare” ultima carte în disputa cu noua conducere centrală a Partidului Social Democrat. Mizând pe apropierea alegerilor parlamentare și pe probabila reținere a șefilor săi politici de la București de a-i răspunde în contramăsură, Marian Oprișan a pus la cale un adevărat puci, așa cum Ziarul de Vrancea a anticipatFără să țină cont de deciziile șefului său de partid și în ciuda faptului că nu mai este liderul organizației locale, el a convocat o ședință și s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat.

În plus, la ședință, deputatul Angel Tîlvăr a fost revocat din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea. Tot marți, același Tîlvăr a fost numit președinte interimar al organizației PSD Vrancea de către Consiliul Politic Naţional.

Sfidător față de Marcel Ciolacu și de o agresivitate politică rar întâlnită chiar și în rândul social democraților autohtoni, Organizația PSD Vrancea, manevrată de Oprișan și de oamenii săi, anunță marți seara, printr-un comunicat, că și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul PSD Vrancea, dar și în sistem online. Pe primul loc la Senat figurează nimeni altul decât Marian Oprișan care, precizează comunicatul, a fost propus „în unanimitate” de membrii Consiliului Politic Județean.

„Ca urmare a convocării a mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic, cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea. Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

Senat

1. Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)

2. Dumitrescu Cristian Sorin

3. Nedelcu Mihai

4. Nedelcu Cristina

Camera Deputaților

1. Halici Nicușor

2. Stoica Elena

3. Marin Laurențiu Daniel

4. Carnariu Vasile

5. Nica George Claudiu

6. Bălan Doru Geany

7. Șelaru Aurel

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu”, precizează comunicatul organizației PSD Vrancea.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse și următoarele proiecte de hotărâri, care au fost adoptate cu unanimitate de voturi, detaliză comunicatul:

1. Dizolvarea organizației municipale Adjud

2. Dizolvarea organizației orășenești Panciu

3. Revocarea din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Tîlvăr Angel

4. Numirea ca interimar în funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Carnariu Vasile

5. Revocarea din funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Dragoș Bârlădeanu

6. Numirea ca interimar în funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Guguianu Constantin.”

În alt context decât cel al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, ceea ce a făcut Oprișan marți la Focșani ar trebui să se finalizeze rapid cu excluderea sa din PSD. Însă strategia agresivă a lui Oprișan exact pe acest context mizează. Urmează mutarea lui Marcel Ciolacu. Își va permite acesta să-l pună la punct pe Oprișan în preajma campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an?

Într-o intervenție în direct pe postul de televiziune Digi 24 TV, după ce a aflat că lista sa de candidați la alegerile parlamentare a fost invalidată, Marian Oprişan a menționat: Marcel Ciolacu nu e stăpân! Eu nici n-am vrut să mai candidez, dar colegii mei m-au propus cu unanimitate

Marian Oprişan a susţinut în intervenția sa că el nu a vrut să mai candideze la aceste alegeri parlamentare, dar a fost propus de colegii săi de la partid din teren. El arată cu degetul spre Marcel Ciolacu, despre care spune că nu e „stăpân”. „Noi vorbim de lege aici”, a precizat Oprișan.

„Ciolacu nu e stăpân. Eu respect decizia colegilor mei doar că secretarul general, dl. Stănescu, are obligaţia să transmită decizia la Consiliul de partid din Vrancea, să facă propuneri şi să facă propuneri la Senat şi Camera Deputaţilor. Cosiliul Judeţean al PSD urmează să ia în discuţie decizia de validare. Noi vorbim de lege aici, de ordine, de disciplină. Consiliul poate să facă alte propuneri sau să le menţină pe acestea.

Informaţiile sunt false că eu m-am pus singur pe listă. Eu nici n-am vrut să mai candidez, dar colegii mei primari cu unanimitate m-au propus ca eu şi alţi colegi să candidaăm la Senat şi Camera Deputaților. Eu nu-mi las organizaţia la greu, pentru că am muncit 30 de ani împreună.

Eu, Marian Oprişan, n-am probleme de cinste şi integritate. Este adevărat că n-am avut cele mai bune relaţii cu Ciolacu”, a spus Marian Oprișan la Digi24.

Text informații:stiripesurse.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.