Politică

Lovitură de teatru! Președintele USR Vrancea, suspendat din funcție din cauza hotărârii cu voucherele cadou de 200 lei din CL Focșani

Ziarul de Vrancea
27 feb 2021 4824 vizualizări
Ppreședintele USR Vrancea, consilierul județean Mihăiță Lepădatu a fost sancționat cu suspendarea din funcție din cauza hotărârii cu voucherele cadou de 200 lei din CL Focșani
Ppreședintele USR Vrancea, consilierul județean Mihăiță Lepădatu a fost sancționat cu suspendarea din funcție din cauza hotărârii cu voucherele cadou de 200 lei din CL Focșani

Președintele USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu, a fost sancționat cu suspendarea din funcție timp de o lună de zile, printr-o decizie a Biroului Național a partidului luată luni, 22 februarie 2021.  

În afara președintelui USR Vrancea, consilierul județean Mihăiță Lepădatu, au mai fost sancționați cu avertisment alți trei membri ai conducerii organizației, între care doi consilieri județeni. Cei trei sancționați sunt: Vasile Alexe și Dorel Lazăr, consilieri județeni, și Silviu Gavrilă.

Lovitura de teatru o reprezintă, însă, motivul sancționării președintelui organizației Vrancea a USR, Mihăiță Lepădatu. Acesta ar fi textul protocolului semnat de organizație în vederea constituirii majorității PNL-USR-PLUS în Consiliul Local Focșani. Protocolul ar fi stat la baza votării în ședința extraordinară a Consiliului Local Focşani din 04 februarie 2021 a hotărârii care prevedea ca aproape întreg excedentul bugetar al anului 2020, în sumă de şase milioane de lei, să fie folosit pentru acordarea a 30.000 de vouchere cadou, în valoarea de 200 de lei fiecare, tuturor femeilor angajate din municipiul Focşani, cu ocazia zilei de 8 martie. Din cauza scandalului de presă declanșat de votul acordat de consilierul local USR-PLUS în CL Focșani care ar fi afectat imaginea partidului, șeful organizației din Vrancea, consilierul județean Mihăiță Lepădatu, a fost sancționat cu suspendarea din funcție timp de o lună de zile.

Deși sancțiunea lui Mihăiță Lepădatu poate fi contestată, ea reprezintă o adevărată piatră de moară legată de picioarele majorității PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani. Și este greu de estimat ce fel de consecințe va avea asupra viitorului acestei majorități. Mai ales după ce joi, 25 februarie 2021, hotărârea CL ce prevedea acordarea unor vouchere cadou de 200 lei unui nr de 30000 femei din Focşani a fost declarată ilegală de Prefectura Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.