Politică

Liberalul vrâncean Bostan pleacă din fruntea ANAP, social-democratul vrâncean Băeșu revine în conducerea ANRP

Ziarul de Vrancea
25 mar 2022 3572 vizualizări
Premierul Nicolae Ciucă a semnat, miercuri 23 martie 2022, decizia de eliberare din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice(ANAP) a liberalului vrâncean Liviu Bostan( foto stânga).Tot printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial al României, după ședința de Guvern, de miercuri 23 martie 2022, semnată de premierului Nicolae Ciucă, social-democratul vrâncean, George Băeșu( foto dreapta) a fost numit în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.
Premierul Nicolae Ciucă a semnat, miercuri 23 martie 2022, decizia de eliberare din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice(ANAP) a liberalului vrâncean Liviu Bostan( foto stânga).Tot printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial al României, după ședința de Guvern, de miercuri 23 martie 2022, semnată de premierului Nicolae Ciucă, social-democratul vrâncean, George Băeșu( foto dreapta) a fost numit în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În ședința de Guvern de miercuri 23 martie 2022 au fost între altele semnate de către primul ministru Nicolae Ciucă și două decizii care-i privesc doi politicieni vrânceni.

Liberalul vrâncean Liviu Bostan eliberat din funcția de președinte al ANAP.El era considerat unul dintre apropiații fostului ministru Ion Ștefan 

Astfel premierul Nicolae Ciucă a semnat decizia de eliberare din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice(ANAP) a liberalului vrâncean Liviu Bostan, acesta fiind înlocuit în funcție de  Iuliana Feclistov.

Potrivit declarațiilor de avere și interese ale Iulianei Feclistov, înlocuitoarea vrânceanului Liviu Bostan era, în iunie 2020, șefa Serviciului Achiziții Publice din Primăria Sectorului 1, condusă la vremea aceea de Dan Tudorache, trimis recent în judecată de DNA pentru trafic de influență în legătură cu contracte de achiziții.

Reamintim că liberalul vrâncean, liberalul vrâncean Liviu Bostan, prin două decizii semnate vineri, 19 februarie 2021 a fost mai întâi eliberat din funcția de președinte al Institutului Național de Administrație (INA) și apoi numit în postul de președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP). Înainte de a fi președinte al ANAP, printr-o decizie semnată miercuri, 18 noiembrie 2020, de primul ministru al României de la acea vreme, Ludovic Orban, vrânceanul Liviu Bostan a fost numit președintele cu rang de secretar de stat al Institutului Național de Administrație( INA).Institutul Național de Administrație (INA) este instituție publică de interes naţional, cu personalitate juridică, organ de specialitate al administraţiei publice centrale. Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 645/2020, Institutul Național de Administrație funcționează în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. 

Profesorul de matematică Liviu Bostan are 56 de ani. A fost inspector școlar, viceprimar al municipiului Focșani, consilier județean, consilier parlamentar, consilier la Ministerul Lucrărilor Publice, inspector de asigurări. Înainte de a ajunge președintele cu rang de secretar de stat al Institutului Național de Administrație( INA) și respectiv președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice(ANAP), circa un an de zile liberalul vrâncean, Liviu Bostan a lucrat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, odată cu ocuparea acestui portofoliu de către deputatul PNL Vrancea de la acea vreme, Ion Ștefan.

Liviu Bostan a fost ales consilier județean pe lista Alianței PNL-USR-PLUS la alegerile locale din 2020 și a candidat pe locul 4 pe lista de candidați PNL la Camera Deputaților în Vrancea la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.El era considerat unul dintre apropiații deputatului Ion Ștefan iar faptul că a fost eliberat din funcție ar putea și expresia unor relații care-au devenit reci între fostul ministru al Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și președintele PNL și al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma 

Social -democratul vrâncean George Băeșu revine în conducerea ANRP ca vicepreședinte

Tot printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial al României după ședința de Guvern de miercuri 23 martie 2022, semnată de premierului Nicolae Ciucă, social-democratul vrâncean George Băeșu a fost numit în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

George Băeșu revine, practic, în conducerea ANRP, după ce a fost timp de mai mulți ani președinte al acestei instituții (demis abia anul trecut).

Reamintim că deși despre schimabre se vehiculau informații încă din luna ianuarie 2021 înlocuirea efectivă a vrânceanului George Băeșu s-a produs efectiv luni 15 martie 2021.

Primul ministru de la acaea vreme, Florin Cîțu a pus capăt longevivei cariere de șef al uneia din instituțiile cu miză din țara noastră, prin proprietățile valoroase care le-a avut de restituit sau echivalentul în bani a acestora a lui  George Băeșu numindu-l în locul său pe liberalul, Silviu Aurelian Grigorescu.Vrânceanul George Băeșu este unul dintre cei mai longevivi șefi de agenții guvernamentale el rezistând în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) din anul 2012. Băeșu a fost înscăunat în fruntea A.N.R.P. pe vremea când prim ministru al României era Victor Ponta.

Membru al Partidului Social Democrat (PSD), George Băeșu a fost subprefect de Vrancea în 2001, prefect al județului între 2001-2004, deputat de Vrancea între 2004-2008, consilier economic la ambasada Greciei între 2009-2012 și președintele Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) începând din 2012.După ce a fost demis de la ANRP, anul trecut, Băeșu își găsise un post la Consiliul Legislativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.